1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Acţiunile FP au atins un nou maxim la debutul şedinţei, într-o piaţă în scădere uşoară

Bursa a scăzut uşor, cu 0,3%, în primele minute de tranzacţionare, într-o piaţă dominată de acţiunile Fondului Proprietatea (FP), care au continuat să urce şi au atins un nou maxim istoric.

16 aug, 2013 | Mediafax

Acţiunile Fondului Proprietatea au depăşit miercurea trecută preţul maxim din ziua listării, din 25 ianuarie 2011, iar în următoarele şedinţe au atins record după record, iar spre finalul zilei de marţi au atins pragul psihologic de 0,7 lei/titlu.

Nivelul maxim de vineri a fost de 0,71 lei. Jucătorii au transferat titluri în valoare de 4,31 milioane lei, iar cel mai recent transfer a fost perfectat la 0,7085 lei, în urcare cu 0,21%.

Tranzacţiile cu acţiunile FP au acoperit 97% din rulajul bursei din jurul orei 10:35, de 4,44 milioane lei (circa un milion de euro).

Indicele BET al celor mai lichide zece acţiuni, se plasa cu 0,36% sub nivelul de miercuri, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era în creştere cu 0,2%.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborât cu 0,38%.

Indicele extins BET-XT se plasa cu 0,44% sub nivelul de referinţă, iar indicele extins BET-BK era în scădere cu 0,35%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP), iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Acţiunile europene au deschis indecis şedinţa de tranzacţionare de vineri, urmând declinul de pe piaţa americană, unde investitorii sunt neliniştiţi că Rezerva Federală a SUA (Fed) va începe în septembrie reducerea unui program de achiziţii lunare de obligaţiuni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO