Acţiunile Nuclearelectrica au scăzut cu 23%, anul acesta

Acţiunile Societăţii Naţionale Nuclearelectrica au scăzut cu 23,05% în acest an pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), reiese din datele operatorului pieţei de capital.
Economica.net - mar, 27 sept. 2016, 06:08
Acţiunile Nuclearelectrica au scăzut cu 23%, anul acesta

În ultima lună, preţul acţiunilor acestei companii a scăzut cu 4,08%, iar în ultima săptămână cu 1,79%. Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiunile Nuclearelectrica se cifrează la peste 20,8 milioane lei, în acest an.

Compania deţine o pondere de 1,11% din componenţa indicelui BET.

Societatea Naţională Nuclearelectrica a raportat o pierdere netă de 37,83 milioane de lei după primele şase luni ale acestui an, în condiţiile în care prelungirea duratei opririi planificate a Unităţii 1 Cernavodă a generat o scădere de 9% a veniturilor din vânzările de energie.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, compania raporta un profit net de 2,9 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, remis pe 12 august, veniturile din vânzarea energiei au scăzut cu 9% în principal pe fondul extinderii opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă din trimestrul II 2016, oprire care a avut o durată efectivă de 51 zile faţă de durata aproximativă normală de 30 de zile, fapt ce a determinat scăderea cantităţii de energie vândută cu 7,09% (aproximativ 367 GWh). Oprirea planificată din 2016 a avut o durată dublă comparativ cu cea din anul 2015 care a durat doar 24,8 zile.

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) este singurul producător de energie nucleară din România şi de combustibil aferent tehnologiei utilizate, CANDU 6, compania fiind înfiinţată în 1998.

În octombrie 2013, SNN a listat pe Bursa de Valori Bucureşti un pachet de 25.368.236 acţiuni nominative în formă dematerializată, ordinare, indivizibile şi liber negociabile, reprezentând 10% din capitalul social al societăţii. Valoarea nominală a unei acţiuni a fost de 10 lei. Acţiunile SNN au fost admise la tranzacţionare la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti în data de 4 noiembrie 2013, având simbol emitent ‘SNN’.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...