1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

News

Activision va achiziţiona creatorul jocului Candy Crush, pentru 5,9 miliarde de dolari

Grupul american Activision Blizzard va achiziţiona compania britanică King Digital Entertainment Plc, creatorul jocului video de succes Candy Crush Saga, cu suma de 5,9 miliarde de dolari în numerar, transmit Bloomberg şi 'Financial Times' (FT). 
 
 
03 noi, 2015 | ECONOMICA.net
Este cea mai mare preluare din domeniul IT a unei firme cu sediul în Marea Britanie de când HP a cumpărat Autonomy, cu 11 miliarde de dolari, în urmă cu patru ani. 

Activision Blizzard este dezvoltatorul jocurilor "Call of Duty" şi "World of Warcraft" 

Board-urile celor două companii au aprobat tranzacţia, în urma căreia Activision va plăti 18 dolari pe acţiune în numerar, o primă de 16% faţă de preţul acţiunilor King Digital de la închiderea şedinţei bursiere de luni, de 15,54 dolari. 

King va continua să fie condusă de directorul general Riccardo Zacconi şi va funcţiona ca o divizie independentă a Activision, tranzacţia urmând să fie fie finalizată în primăvara anului viitor. 

Entitatea combinată va avea peste 500 de milioane de utilizatori activi lunari în aproape 200 de ţări, iar tranzacţia ar urma să majoreze anul viitor câştigurile ajustate ale Activision cu aproximativ 30%. 

King a fost înfiinţată în Suedia în 2003 şi a creat peste 200 de jocuri de la sediile sale din Londra, Dublin şi New York. 

King Digital Entertainment oferă peste 180 de jocuri în 14 limbi pe telefoanele mobile, pe Facebook şi pe site-ul său de Internet. 
Cel mai popular joc al companiei este Candy Crush, care a fost descărcat de peste 500 de milioane de ori de la lansarea sa, în 2012. AGERPRES/

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO