Spaţiul Schengen. România trebuie să îşi reconsidere procesele de control la frontieră, să utilizeze automatizarea – Adrian Crăciunescu – Thales

Criza adusă de noul coronavirus a redeschis dezbaterea despre aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen. Traversarea Europei cu maşina odată cu ridicarea restricţiilor de călătorie s-a dovedit a fi o întreagă aventură pentru oricine după ce statele membre au reinstalat controalele la frontieră înclusiv în interiorul spaţiului Schengen. Între timp situaţia a evoluat, mai ales că majoritatea statelor doresc să salveze industria de turism, dar discuţia despre aderarea celor trei state a rămas deschisă. Dar, pe lângă cerinţele legate de starea statului de drept, România trebuie să îndeplinească şi câteva condiţii de ordin tehnic pentru a securiza graniţele exterioare ale UE. ECONOMICA.NET a stat de vorbă cu Adrian Crăciunescu, Country Manager - Digital Identity and Security la Thales Group despre graniţele smart şi rolul tehnologiei în a păstra securitatea României şi a Europei.
Lidia Neagu - lun, 22 iun. 2020, 19:55
Spaţiul Schengen. România trebuie să îşi reconsidere procesele de control la frontieră, să utilizeze automatizarea - Adrian Crăciunescu - Thales

România alături de Bulgaria vor trebui să securizeze graniţele exterioare ale UE odată cu aderarea la spaţiul Schengen. Ce presupune pentru România implementarea sistemului EES?

Sistemul EES de intrare/ieșire (entry/exit system) din spațiul Uniunii Europene va moderniza gestionarea frontierei externe a blocului comunitar: aerian, maritim și terestru și va crea un sistem informațional unificat pentru înregistrarea datelor persoanelor din țări terțe, care traversează frontierele externe ale UE. Obiectivele implementării acestui sistem sunt clare: eficientizarea frontierelor prin automatizarea verificărilor și controalelor, contribuind astfel la eforturile de combatere a migrației ilegale și la crearea unui registru central de date care să cuprindă tot ceea ce înseamnă mișcări transfrontaliere. Pe scurt, este vorba de modernizare și optimizare, pentru a avea Smart Borders.

Conform acestui protocol, toți cetățenii țărilor non-UE vor trebui să se înregistreze cu patru amprente și o imagine facială atunci când intră în țările Schengen, indiferent dacă punctele de intrare sunt pe uscat, pe mare sau pe calea aerului. Datele colectate vor fi stocate într-un registru comun, în baza de date centrală a EES. În acest context, România va trebui să își reconsidere procesele de control al frontierei și să utilizeze automatizarea pentru a-și optimiza aceste procese în punctele strategice de intrare și de ieșire din țară.

Acum este momentul pentru ca și alte sisteme să fie evaluate, pe lângă porțile ABC (Automated Border Control), pe care le cunoaștem deja și care sunt utilizate pe scară largă în aeroporturile europene. Utilizarea chioșcurilor de tip self-service oferă un potențial imens pentru a procesa autentificarea documentelor și pentru a colecta datele biometrice ale călătorilor, într-un mod rapid și flexibil. După etapa de înscriere, verificarea finală poate fi făcută în câteva secunde la ghișeul Control Pașapoarte sau chiar la o poartă standard pentru un flux specific.

Statele membre UE care gestionează fluxurile de călători la intrare și ieșire vor trebui, de asemenea, să administreze o rețea de sisteme pentru a putea proteja datele personale ale celor care călătoresc, în momentul în care acestea sunt colectate, verificate, transferate, accesate și stocate. Va fi nevoie și de o eficientizare a controlului manual, cu aplicații optimizate care să răspundă noilor cerințe de securitate. Poliția de Frontieră va avea nevoie de aplicații eficiente și ușor de folosit pentru a verifica datele obținute în urma fiecărei verificări efectuate.

Cât de repede se poate implementa soluţia Gemalto – Thales? (Thales a cumpărat compania de tehnologie Gemalto, care printre alte soluţii de securitate, era cel mai mare producător de carduri SIM din lume, pentru 4,8 miliarde de euro – n.red.)

În funcție de sistemele alese de autoritățile competente, Thales poate implementa o soluție de tip EES într-o perioadă cuprinsă între trei și şase luni.

Cum funcţionează, pe înţelesul tuturor?

Pentru cetățenii țărilor non-UE care doresc să ajungă în spațiul Schengen, procesul presupune două etape. Primul pas îl reprezintă înregistrarea, efectuată în regim self-service de fiecare călător prin intermediul unui chioșc de tip EES. Pasul doi: trecerea frontierei, folosind porțile de tip ABC (Automated Border Control), sau trecând prin inspecția manuală primară a personalului din frontieră.

Chioșcul de tip EES va permite călătorilor să treacă de controalele necesare mai rapid și va oferi o mai mare flexibilitate în ceea ce privește gestionarea fluxului de pasageri în aeroport. Chioșcul va prelucra verificarea documentelor și va înregistra elementele biometrice ale pasagerilor (imaginea facială și amprentele). Odată ce călătorul a fost înregistrat, acesta se va prezenta la ghișeul Control Pașapoarte, unde informațiile pre-înscrise la chioșc pot fi preluate imediat prin intermediul unui token de identitate unic (sau pașaport sau amprentă). Apoi, aplicația Border Clearance identifică automat călătorul, prin captura imaginii faciale în direct printr-o camera integrată, iar profilul călătorului este afișat pe stația de lucru a personalului din frontieră. Cu o aplicație dedicată, polițistul de frontieră poate completa autorizația de frontieră a călătorului și îl poate înscrie în baza de date EES.

Cum puteţi garanta securitatea împotriva atacurilor cibernetice?

EES va fi compus dintr-un sistem central care va opera o bază centrală informatizată de date biometrice și alfa-numerice; o interfață între baza de date națională a fiecarui stat membru și baza centrală de date; un canal securizat de comunicații între sistemul central al EES și sistemul central de informații privind vizele (VIS – sistemul de schimb de date privind vizele între statele Schengen); o infrastructură de comunicații securizată și criptată între sistemul central al EES și interfețele naționale.

Unde sunt stocate datele? Puteți estima un volum total lunar sau anual al acestor date?

După validarea datelor de către Poliția de Frontieră, informațiile sunt stocate în baza de date centrală EU EES. Volumul anual trebuie calculat în funcție de numărul de persoane din țări non- UE care tranzitează frontiera României.

Cât timp a durat dezvoltarea soluţiei pe care o propune Gemalto – Thales? Explicați puțin ce resurse a presupus dezvoltarea acesteia, cât a durat, dacă au lucrat şi ingineri români?

Gemalto-Thales are o experiență de peste 25 de ani în domeniul sistemelor de management la frontieră, sisteme de tip AFIS (Automated Fingerprint Identification Systems), precum și echipamente de tip porți ABC, cititoare de documente sau cititoare de amprente. Iar acum Grupul a decis să creeze un nou model de chioșc tip self-service pentru a răspunde noilor reglementări EES, dar și nevoilor pieței de a oferi echipamente rapide, flexibile, ușor de implementat și de folosit, cu amprentă optimizată și performante prin tehnologia folosită.

Această soluție a fost dezvoltată în ultimele 12 luni de echipe multidisciplinare aflate în centrele noastre de dezvoltare din Uniunea Europeană și din SUA. În prezent, echipa Thales din România este implicată în implementarea proiectelor de tip AFIS (Automated Fingerprint Identification System) și, bineînțeles, va fi implicată și în implementarea altor proiecte similare în România, când și dacă va fi cazul.

Ce tehnologii au fost integrate şi cum poate fi dezvoltată pe viitor mai ales, dar nu numai, dacă ne gândim că 5G-ul va fi standardul în viitorul foarte apropiat?

Au fost utilizate mai multe tehnologii, respectiv tehnologia de verificare a autenticității documentelor; de citire a documentelor electronice de călătorie – EES compliant; Thales Life Face Identification – tehnologia de recunoaștere facială; precum şi Thales AFIS – Automated Fingerprint Identification System.

8. În ce ţări aţi implementat-o?

Thales ia parte la peste 200 de programe guvernamentale din 80 de țări, în acest domeniu. Este unul dintre principalii furnizori de soluții dedicate managementului frontierelor, câteva dintre referințele noastre fiind:
-Soluția AFIS a fost implementată în SUA, Canada, Ucraina, Arabia Saudită, dar și în programul european EURODAC.
-Porți ABC – în Franța, Elveția, Spania și Columbia.
-Cititoare documente de călătorie – în Marea Britanie, Croația, Bulgaria, România, SUA.
-Sisteme complete de management al frontierei – în Arabia Saudită, Gabon, Uganda, Honduras.

Cu soluția EES, Thales este implicată în mai multe proiecte pilot în cadrul UE.

9. Poate fi extinsă soluţia şi către alte produse de identificare biometrică/digitală?
Actuala soluție EES este reglementată de regulamentul european 2226/2017, regulament care prevede doar  identificarea pe bază de imagine facială și amprente papilare. În portofoliul Thales există și alte soluții de identificare biometrică, un exemplu fiind identificarea pe bază IRIS. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...