Aeroportul Internaţional Braşov: azi se semnează contractul pentru construcţia terminalului cu Bog’Art Bucureşti

Consiliulul Judeţean Braşov va semna miercuri, 21 august, contractul pentru construcţia terminalului Aeroportului Braşov – Ghimbav, potrivit BunăZiuaBraşov. Lucrările vor fi executate de Asocierea Bog’Art SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA. Aceasta va avea la dispoziţie 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic şi apoi 9 luni pentru construcţie, din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Economica.net - mie, 21 aug. 2019, 10:19
Aeroportul Internaţional Braşov: azi se semnează contractul pentru construcţia terminalului cu Bog’Art Bucureşti

Preşedintele Consilului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat că astăzi va semna contractele de lucrări pentru trei investiţii majore ale administraţiei judeţene, după ce procedurile de atribuire au fost încheiate.

Unul dintre contracte vizează proiectatarea şi construirea terminalului Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, potrivit sursei citate.

Consiliul Județean Brașov a anunțat la jumătatea lunii mai că firma Construcţii SA Sibiu a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei pentru construcţia terminalului de la aeroportul Braşov-Ghimbav. Contractul cu aceasta, în valoare de 145,2 milioane de lei, urma să fie semnat peste 10 zile, la expirarea termenului de contestaţii.

Toţi ofertanţii au obţinut punctaj maxim după etapa de evaluare a ofertelor tehnice, astfel că „diferenţa a făcut-o preţul”, valoarea estimată a proiectului fiind de 184,6 milioane de lei, explica atunci Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Numai că planurile autorităților din Brașov nu s-au potrivit cu cele ale altor doi participanți la licitație, care au depus ulterior contestații.

Mai mult, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis pe 20 iunie contestația celor de la Bog’Art București, care au cerut respingerea ofertei Construcții Sibiu. Nemulțumit de decizia CNSC, constructorul din Sibiu a formulat plângere la Curtea de Apel București. Instanţa a respins însă pe 13 august plângerea Construcţii Sibiu.

Între timp, Consiliul Județean Brașov a emis pe 19 iulie un nou raport prin care a respins oferta Construcții Sibiu. Prin urmare, firma din Sibiu a depus pe 29 iulie o altă contestație și la CNSC, prin care cere să se aștepte soluționarea plângerii de la Curtea de Apel București și, în funcție de aceasta, să fie reprimită la licitație. Pe 20 august, CNSC a respins pe fond şi această contestaţie.

Planurile Terminalului de pasageri relevă o suprafață desfășurată de 11.780 mp (subsol, parter, etaj), la care se adaugă o suprafață de 510 mp, reprezentând terase construite deschise și acoperite în afara perimetrului construit.

Teminalul va fi dotat atât cu echipamentele necesare asigurării fluxului de transport şi bagaje (ascensoare, scări rulante, benzi transportoare), cât şi cu echipamente moderne de securitate, la standardele solicitate de către instituţiile statului care le vor opera: SRI, Poliţia de Frontieră, Vama.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...