1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Afacerile din industrie au crescut în primele nouă luni cu 2,7%

Cifra de afaceri din industrie pe total piaţa internă şi piaţa externă a crescut în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 2,7%, potrivit datelor anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

09 noi, 2012 | Mediafax

Evoluţia a fost influenţată de creşterile din industria extractivă (7%) şi din industria prelucrătoare (2,6%).

"Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+13,0%), industria bunurilor de uz curent (+5,4%), industria energetică (+4,8%), industria bunurilor intermediare (+1,7%). Industria bunurilor de capital a scǎzut cu 0,4%", se arată într-un comunicat al INS.

În septembrie cifra de afaceri din industrie a crescut faţă de august cu 5,4%, datorită industriei prelucrătoare (5,7%). Industria extractivă a scǎzut cu 1,5%.

Comparativ cu septembrie 2011 indicatorul s-a redus pe ansamblu cu 2,7%, ca urmare a scăderii din industria prelucrătoare, de 2,9%.

INS a anunţat vineri şi date privind comenzile noi din industrie, care au scăzut în primele nouă luni cu 0,9%.

În septembrie comenzile noi au urcat în termeni nominali faţă de august cu 12,4%, ar comparativ cu septembrie 2011 sunt mai mici cu 10,2%.

INS a anunţat, totodată, că în primele nouă luni producţia industrială a scăzut cu 0,2% ca serie brută şi a crescut cu 0,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO