Afacerile Konica Minolta în România au crescut cu 10%, în primul semestru

Furnizorul de echipamente de birou Konica Minolta a înregistrat o cifră de afaceri de 8,7 milioane de euro în România, în primul semestru din 2014, în creştere cu 10% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, potrivit unui comunicat al companiei remis marţi AGERPRES.
Economica.net - mar, 26 aug. 2014, 10:33
Afacerile Konica Minolta în România au crescut cu 10%, în primul semestru

Aproximativ 45% din venituri provin din vânzarea de echipamente, în timp ce restul de 55% din cifra de afaceri este generată de serviciile şi soluţiile furnizate de companie în segmentele office şi de producţie digitală.

În prima jumătate a acestui an, cele mai bine vândute produse Konica Minolta au fost multifuncţionalele alb-negru şi color, cu viteze de printare între 21 şi 30 de pagini pe minut. O creştere semnificativă a vânzărilor în această perioadă a fost înregistrată în segmentul echipamentelor office A3 color. Compania deţine o cotă de 31% din piaţa locală de echipamente office multifuncţionale laser A3, în timp ce pe segmentul sistemelor de producţie, Konica Minolta şi-a menţinut poziţia de lider de piaţă, cu o cotă de peste 56%.

Cele mai importante servicii furnizate de Konica Minolta pe plan local sunt cele de optimizare a activităţii de printare (OPS – Optimized Print Services), bazate pe soluţii complete de management al documentelor care permit creşterea productivităţii şi reducerea costurilor, soluţiile software de procesare a documentelor, soluţiile de securitate, cele de management şi monitorizare a echipamentelor şi utilizatorilor, precum şi cele de service şi mentenanţă.

Totodată, Konica Minolta a extins segmentul de soluţii de management de conţinut – Enterprise Content Managent (ECM), care permit companiilor optimizarea proceselor de lucru cu informaţii şi documente, creşterea productivităţii şi optimizarea costurilor, iar compania estimează o dublare a cererii pentru astfel de soluţii în următorii patru ani.

‘Creşterea Konica Minolta în primul semestru din 2014 a fost susţinută de mai mulţi factori: investiţiile realizate pe plan local pentru inovaţie, diversificarea portofoliului de produse şi servicii, precum şi îmbunătăţirea continuă a experienţei pe care o oferim clienţilor noştri. Mă aştept să înregistrăm rezultate solide şi în a doua jumătate a anului şi să depăşim astfel în 2014 cifra de afaceri de 20 de milioane de euro raportată anul trecut’, a declarat directorul general Konica Minolta Business Solutions România, Helmut Ignat.

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată pe 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation care a generat nouă companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Compania distribuie şi asigură servicii pentru echipamente multifuncţionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital şi oferă servicii optimizate de printare bazate pe soluţii complete de management al documentelor.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...