Afacerile Zentiva au crescut cu 10% în primul semestru din 2022

Zentiva a înregistrat în primele şase luni din 2022 o cifră de 362,7 milioane lei, în creştere cu 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în principal datorită majorării vânzărilor interne cu 15%, conform raportului remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.
AGERPRES - mie, 31 aug. 2022, 19:50
Afacerile Zentiva au crescut cu 10% în primul semestru din 2022

Profitul net al companiei a scăzut cu 8%, la 31,8 milioane lei, în principal ca urmare a creşterii cheltuielilor de exploatare (plus 15%), a cheltuielilor cu materii prime, materiale şi mărfuri (plus 15%) şi a cheltuielilor privind beneficiile angajaţilor (plus 20%).

Cheltuielile din exploatare s-au majorat cu 16%, de la 292,6 milioane lei în primul semestru din 2021 la 340,7 milioane RON în perioada ianuarie-iunie 2022.

Vânzările externe au reprezentat în semestrul I al acestui an 46,63% din total cifră de afaceri (169,12 milioane lei), faţă de 43,07% în SI 2021 (162,09 milioane lei).
Veniturile din export au crescut cu 4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Acestea au fost în principal pentru piaţa din Europa (Germania, Franţa, Cehia, Slovacia etc).

În prima jumătate a acestui an, Zentiva a realizat investiţii de 9,8 milioane lei (echivalentul a 1,98 milioane euro) în noi echipamente de producţie şi în modernizarea celor existente.

Zentiva SA, parte a Grupului Zentiva, este unul dintre cei mai mari producători de medicamente din România din punct de vedere al volumelor, desfăşurându-şi operaţiunile industriale în cadrul fabricii din Bucureşti.

Compania deţine un portofoliu de produse extins, cu peste 140 de branduri, care acoperă o gamă largă de arii terapeutice, concentrându-se asupra afecţiunilor cardiovasculare, inflamatorii, reumatice, gastrointestinale şi urologice, precum şi asupra managementului durerii, infecţiilor, osteoporozei şi afectiunilor sistemului nervos central.

Produsele Zentiva SA sunt comercializate pe numeroase pieţe internaţionale, ajungând în 29 de ţă, printre care Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Elveţia, Cehia, Rusia, Belarus etc.

Acţiunile societăţii sunt tranzacţionate la Categoria Standard a Bursei de Valori Bucureşti începând cu anul 1998. Zentiva Group deţine 95,9486% din capitalul companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației Ruse, moștenitoarea vechiului URSS
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației ...
Declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se referă strict la tezaurul României transportat în timpul celui de-al doilea război mondial la Moscova. Isărescu a arătat că vorbește, în......
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare valoare de la lansarea programului
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare ...
Ministerul Finanţelor listează la Bursa de Valori Bucureşti titluri de stat Fidelis în sumă de aproape 3,2 miliarde ...
Elveţia anunţă o scădere semnificativă a activelor ruseşti îngheţate
Elveţia anunţă o scădere semnificativă a activelor ruseşti îngheţate
Valoarea activelor ruseşti îngheţate de Elveţia era de 5,8 miliarde de franci (6,36 miliarde de dolari) la finele lui ...
Aeroport Oradea: Selina Grup anunță finalizarea lucrărilor de extindere a pistei VIDEO
Aeroport Oradea: Selina Grup anunță finalizarea lucrărilor de extindere a pistei VIDEO
Selina Grup a anunțat că a finalizat lucrările de extindere a pistei Aeroportului Oradea, proiect finanțat prin POIM ...