AFI Europe vinde terenul din Arad, cumpărat înainte de criză şi unde dorea să construiască un mall

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe a decis vânzarea terenului din Arad, cumpărat înainte de criză şi unde planurile erau de a construi un mall. 
Andrada Ghira - mar, 22 mai 2018, 09:06
AFI Europe vinde terenul din Arad, cumpărat înainte de criză şi unde dorea să construiască un mall

„Pe 6 martie, o subsidiară a companiei a semnat un acord cu un terţ pentru vânzarea terenului din Arad, la preţul de 17,2 milioane de euro. În consecință, Grupul a recunoscut o pierdere de evaluare de 1.6 milioane de euro. În baza acordului, cumpărătorul a efectuat verificarea comercială și tehnică, iar părțile negociază încheierea tranzacției”, se arată în raporul financiar al companiei remis Bursei de la Tel Aviv. 

Compania dorea să construiască la Arad un mall, însă terenul de opt hectare cumpărat se află chiar lângă mallul celor de la Atrium şi pe aceeaşi stradă unde întrecut au fost anunţate cinci proiecte de retail. 

CITEŞTE ŞI Efectele crizei pe strada din România cu cinci malluri

În 2011, AFI Europe România anunţa iniţierea unei colaborări cu proprietarii Atrium Shopping Mall, aflat în imediata apropiere a terenului pe care AFI în deţine în Arad şi se dorea construcţia unui parc de retail în loc de mall.

Planurile însă au stagnat, iar AFI Europe a scos la vânzare terenul. 

În plus, raportul financiar al AFI Europe mai arată că la 31 martie 2018, Grupul a înregistat un capital de lucru negativ de 4,28 milioane de euro, în mare parte datorită împrumuturilor companiei pentru clădirile de birouri AFI Park 1 şi AFI Park 4&5, clasificate ca împrumuturi pe termen scurt, şi a căror maturitate contractuală va fi atinsă în mai puţin de un an. Grupul se află în proces de refinanţare a acestor împrumuturi şi extinderea termenelor. Noi contracte vor fi semnate înainte ca împrumuturile să ajungă la maturitate. 

Cel mai important activ al companiei pe plan local este mallul AFI Cotroceni din Bucureşti, evaluat la 501 milioane de euro. Mallul a raportat un venit operațional net de peste nouă milioane de euro în primele trei luni, reprezentând o creștere de 8% față de primul trimestru din 2017. 

AFI Europe mai deţine şi cele cinci clădiri de birouri care fac parte din proietul AFI Park, şi care au făcut obiectul tranzacţiei eşuate cu propritarii Dedeman, dar şi un centru comercial în Ploieşti. 

Dezvoltatorul are în construcţie trei proiecte imobiliare. Este vorba de mallul de la Braşov, clădirea de birouri AFI Teck Park din Bucureşti şi prima fază din proiectul de locuinţe AFI City din Bucureştii Noi. 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...