Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza

Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost întreruptă de Israel, care acuză agenţia că a încălcat o lege ce le permite autorităţilor israeliene să interzică şi să închidă canalul de televiziune qatariot Al-Jazeera pe teritoriul lor, relatează AFP, citată de Agerpres.
AGERPRES - mar, 21 mai 2024, 21:06
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza

„Associated Press denunţă în termenii cei mai fermi acţiunea Guvernului Israelului de a întrerupe transmisiunea noastră în direct” care prezintă Gaza, şi „confiscarea echipamentului nostru”, a afirmat agenţia într-un comunicat, care atribuie această decizie „unei utilizări abuzive de către Guvernul israelian” a legii adoptate la începutul lunii aprilie care face posibilă interzicerea difuzării în Israel a mass-media străine care subminează securitatea statului.

AP a spus că autorităţile israeliene i-au confiscat camera şi echipamentul de transmisie.

Totodată, AP precizează că postul Al-Jazeera este unul dintre miile de clienţi ai fluxurilor video transmise în direct de agenţie.

Potrivit acesteia, oficiali ai Ministerului israelian al Comunicaţiilor au sosit marţi după-amiază la sediul AP din Sderot, Sudul Israelului, şi au confiscat echipamentul.

Agenţia de presă americană afirmă că oficialii au înmânat reprezentanţilor AP un document, semnat de ministrul israelian al Comunicaţiilor Shlomo Karhi, în care se arată că postul a încălcat noua lege a ţării privind mass-media străine.

„Cerem autorităţile israeliene să ne înapoieze echipamentul şi să ne permită să restabilim imediat transmisiunea noastră în direct, astfel încât să putem continua să furnizam aceste imagini importante către mii de instituţii media din întreaga lume”, a mai spus AP în comunicatul său.

Ministerul israelian al Comunicaţiilor a afirmat într-un comunicat că „reporterii AP realizează fotografii cu regularitate din Fâşia Gaza de pe balconul unei case din Sderot”, la marginea teritoriului palestinian, „punând accent pe activităţile soldaţilor (israelieni) şi locaţia acestora”.

Cenzura militară israeliană interzice publicarea de imagini sau informaţii care ar putea duce la localizarea soldaţilor sau a instalaţiilor militare israeliene.

„Guvernul israelian a decis că nu va permite canalului Al-Jazeera, care sprijină Hamas, să transmită din Israel”, se arată în comunicat.

„În pofida avertismentelor inspectorilor Ministerului Comunicaţiilor potrivit cărora ei încalcă legea şi ar trebui să înceteze să alimenteze Al-Jazeera cu conţinutul lor (…), ei au continuat să facă acest lucru”, a adăugat ministerul despre angajaţii AP.

Te-ar mai putea interesa și
Instalările de baterii de stocare a energiei s-au dublat anul trecut în Europa, dar tot nu e suficient
Instalările de baterii de stocare a energiei s-au dublat anul trecut în Europa, dar tot nu e suficient
Statele dim Uniunea Europeanăa instalat 17,2 GWh de noi sisteme de stocare în baterii (BESS) în 2023, o creștere de 94% față de 2022, marcând al treilea an consecutiv de dublare a pieței......
Bulgaria primește consultanță BEI pentru două proiecte de hidrocentrale cu pompaj de câte 800 MW fiecare. Ar fi cea mai mare “baterie” din Balcani, cum stă România acum cu proiectele sale
Bulgaria primește consultanță BEI pentru două proiecte de hidrocentrale cu pompaj de câte 800 MW fiecare. Ar fi cea ...
Banca Europeană de Investiții (BEI) va oferi asistență companiei de stat bulgare de electricitate Natsionalna Elektricheska ...
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor american pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor american pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari
Vicepreşedintele Statelor Unite Kamala Harris a anunţat sâmbătă un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul ...
CIO a autorizat 25 de sportivi ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris
CIO a autorizat 25 de sportivi ruși și belaruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris
Comitetul Internaţional Olimpic a dat publicităţii sâmbătă o primă listă cu 25 de sportivi ruşi şi belaruşi autorizaţi ...