Aglomeraţie de turnuri de birouri sau rezidenţiale în Obor. Ultimul, dezvoltat de Metalprocess, cere aprobarea PUZ de la Primărie

Compania de colectare și valorificare a deșeurilor Metalprocess vrea să dezvolte pe un teren de circa 5.000 mp pe care-l deține pe strada Electronicii, în apropierea Gării Obor, un proiect imobiliar mixt cu care va include mai multe corpuri de clădire cu trei subsoluri și o înălțime de maximum 12 etaje. De altfel, zona Obor pare pe cale să devină un nou poll de birouri, mai multe companii fiind pe cale să ceară aprobarea PUZ pentru proiecte mixte, cu componentă office.
Economica.net - lun, 16 dec. 2019, 19:21
Aglomeraţie de turnuri de birouri sau rezidenţiale în Obor. Ultimul, dezvoltat de Metalprocess, cere aprobarea PUZ de la Primărie

Proiectul e amplasat aproape de ansamblul rezidențial cu 600 de apartamente Doamna Ghica Plaza, care include unul dintre cele mai înalte blocuri din București, cu o înălțime de circa 80 de metri și 24 de etaje.

Proiectul, pentru care Metalprocess, companie deținută de cetățenii turci Yol Onder și Mehmet Murat Ozkarakas, a solicitat Primăriei Capitalei (PMB) aprobarea PUZ, va include zone de locuințe, de birouri, de retail și servicii, care vor fi construite în cele trei corpuri de clădire și e dezvoltat pe locul unui depozit de fier vechi și al unei spălătorii auto provizorii.

Potrivit planurilor depus de Metalprocess la PMB, corpul de clădire alocat locuinței are opt etaje, cel alocat birourilor 12 etaje, iar serviciilor și comerțului le sunt alocate două etaje.

În Obor nu există, deocamdată, proiecte de birouri, ci doar câteva de retail, cum ar fi mallul Veranda de lângă piața Obor şi proiecte rezidențiale, precum Rose Garden al GTC, cu peste 900 de apartamente, dezvoltat şi vândut înainte de criză, sau proiectul rezidențial anunțat a fi dezvoltat pe cele zece hectare ale platformei Aversa, cu PUZ-ul la Primărie, care va include câteva sute de apartamente, clădire de birouri și spațiu de retail. Necesita investiții pentru demolarea halelor.

De asemenea, în spatele proiectului rezidențial Doamna Ghica Plaza, pe Șoseaua Electronicii se află un alt teren de 6-7 hectare liber de construcții,  în zona în care va dezvolta Metalprocess proiectul mixt, care ar putea intra și el în atenția unui potențial dezvoltator,.

Problema cu zona Obor e deja supraaglomerata Şosea Colentina, care se va încărca şi mai tare cu maşini dacă apar clădiri de birouri care atrag trafic nou în regiune. Cu diversificarea zonelor de birouri e de acord şi Geo Mărgescu, cel care a deschis zona de centru-vest a Capitalei, pentru dezvoltările de birouri. „Am spus întotdeauna că Bucureștiul trebuie să se diversifice ca zone de birouri. Dacă ducem clădirile de birouri aproape de cele rezidențiale vom putea să reducem și aglomerația de pe străzi”, susține Geo Mărgescu. 

Compania condusă de Mărgescu, Forte Partners, a vândut la jumătatea anului trecut proiectul office The Bridge către Dedeman pentru 200 de milioane de euro. 

Proiecte din apropierea Gării Obor

În zonă mai sunt propuse cel puțin șase PUZ-uri în regiune, dintre care patru pe Șoseaua Electronicii. Astfel, la numerele 9-11 e prevăzută construcția a șase clădiri de zece etaje și a două clădiri de cinci etaje pe terenul fostei fabrici Izolatorul, în suprafață de circa 18.000 mp. Clădirile vor adăposti în principal locuințe, servicii publice și comerț. Inițiatorul proiectului este Izolatorul SA, și a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București la finalul lunii ianuarie 2019.

La numărul 25 pe terenul fostei fabrici Atlas-Solaris, în suprafață de circa 32.000 mp, proprietarii doresc să construiască un ansamblu rezidențial, birouri, comerț cu blocuri de 11 etaje. Inițiatorul proiectului este Atlas Solaris SA, iar proiectant Asco Construcții.

La numărul 31 se propune construirea a două clădiri cu 15 etaje, două clădiri cu 13 etaje, 5 de 4 etaje și două cu două etaje, care vor adăposti locuințe, birouri și spații comerciale. Terenul are o suprafață de circa 10.000 mp. Inițatorul proiectului este Pal Group, iar proiectant Arttek CB.

Ultimul proiect este chiar cel al Metalprocess, care va dezvolta trei corpuri de clădire care vor include birouri, rezidențial și retail, pe un teren de 5.000 mp.

De asemenea, pe strada Ziduri între Vii 22, pe terenul fostei Fabrici Sintofarm, în suprafață de circa 51.000 mp , proprietarii intenționează să dezvolte un ansamblu rezidențial cu trei clădiri de 29 de etaje, trei clădiri de 19 etaje, cinci clădiri de 14 etaje, cinci clădiri de 6 etaje și opt clădiri de 4 etaje. Beneficiarul proiectului este Sintofarm SA.

Pe strada Baicului, la numărul 31, A&T CHIC DESIGN vrea să dezvolte două clădiri de trei și, repectiv, 12 etaje care vor include locuințe, birouri și spații comerciale. 

Cartierul Obor ar putea deveni o nouă zonă imobiliare fierbinte, dacă proiectele aflate în faze preliminare vor fi dezvoltate și vor oferi un nou debușeu actualelor concentrări de dezvoltări imobiliare din Capitală.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
UniCredit renunţă la preluarea Monte dei Paschi – surse Reuters
UniCredit renunţă la preluarea Monte dei Paschi – surse Reuters
Guvernul de la Roma şi grupul bancar UniCredit SpA se pregătesc să anuleze negocierile privind Monte dei Paschi di Siena ...
Cîţu anunţă că nu va face parte din viitorul Guvern şi exclude posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD
Cîţu anunţă că nu va face parte din viitorul Guvern şi exclude posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD
Premierul interimar, preşedintele PNL Florin Cîţu, anunţă că nu va face parte din viitorul Executiv şi exclude posibilitatea ...
DSP: Incidenţa COVID în Bucureşti este duminică de 16,38 la mia de locuitori
DSP: Incidenţa COVID în Bucureşti este duminică de 16,38 la mia de locuitori
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, duminică, în Bucureşti, de 16,38 de cazuri la mia de locuitori, ...