Aglomeraţie de turnuri de birouri sau rezidenţiale în Obor. Ultimul, dezvoltat de Metalprocess, cere aprobarea PUZ de la Primărie

Compania de colectare și valorificare a deșeurilor Metalprocess vrea să dezvolte pe un teren de circa 5.000 mp pe care-l deține pe strada Electronicii, în apropierea Gării Obor, un proiect imobiliar mixt cu care va include mai multe corpuri de clădire cu trei subsoluri și o înălțime de maximum 12 etaje. De altfel, zona Obor pare pe cale să devină un nou poll de birouri, mai multe companii fiind pe cale să ceară aprobarea PUZ pentru proiecte mixte, cu componentă office.
Economica.net - lun, 16 dec. 2019, 19:21
Aglomeraţie de turnuri de birouri sau rezidenţiale în Obor. Ultimul, dezvoltat de Metalprocess, cere aprobarea PUZ de la Primărie

Proiectul e amplasat aproape de ansamblul rezidențial cu 600 de apartamente Doamna Ghica Plaza, care include unul dintre cele mai înalte blocuri din București, cu o înălțime de circa 80 de metri și 24 de etaje.

Proiectul, pentru care Metalprocess, companie deținută de cetățenii turci Yol Onder și Mehmet Murat Ozkarakas, a solicitat Primăriei Capitalei (PMB) aprobarea PUZ, va include zone de locuințe, de birouri, de retail și servicii, care vor fi construite în cele trei corpuri de clădire și e dezvoltat pe locul unui depozit de fier vechi și al unei spălătorii auto provizorii.

Potrivit planurilor depus de Metalprocess la PMB, corpul de clădire alocat locuinței are opt etaje, cel alocat birourilor 12 etaje, iar serviciilor și comerțului le sunt alocate două etaje.

În Obor nu există, deocamdată, proiecte de birouri, ci doar câteva de retail, cum ar fi mallul Veranda de lângă piața Obor şi proiecte rezidențiale, precum Rose Garden al GTC, cu peste 900 de apartamente, dezvoltat şi vândut înainte de criză, sau proiectul rezidențial anunțat a fi dezvoltat pe cele zece hectare ale platformei Aversa, cu PUZ-ul la Primărie, care va include câteva sute de apartamente, clădire de birouri și spațiu de retail. Necesita investiții pentru demolarea halelor.

De asemenea, în spatele proiectului rezidențial Doamna Ghica Plaza, pe Șoseaua Electronicii se află un alt teren de 6-7 hectare liber de construcții,  în zona în care va dezvolta Metalprocess proiectul mixt, care ar putea intra și el în atenția unui potențial dezvoltator,.

Problema cu zona Obor e deja supraaglomerata Şosea Colentina, care se va încărca şi mai tare cu maşini dacă apar clădiri de birouri care atrag trafic nou în regiune. Cu diversificarea zonelor de birouri e de acord şi Geo Mărgescu, cel care a deschis zona de centru-vest a Capitalei, pentru dezvoltările de birouri. „Am spus întotdeauna că Bucureștiul trebuie să se diversifice ca zone de birouri. Dacă ducem clădirile de birouri aproape de cele rezidențiale vom putea să reducem și aglomerația de pe străzi”, susține Geo Mărgescu. 

Compania condusă de Mărgescu, Forte Partners, a vândut la jumătatea anului trecut proiectul office The Bridge către Dedeman pentru 200 de milioane de euro. 

Proiecte din apropierea Gării Obor

În zonă mai sunt propuse cel puțin șase PUZ-uri în regiune, dintre care patru pe Șoseaua Electronicii. Astfel, la numerele 9-11 e prevăzută construcția a șase clădiri de zece etaje și a două clădiri de cinci etaje pe terenul fostei fabrici Izolatorul, în suprafață de circa 18.000 mp. Clădirile vor adăposti în principal locuințe, servicii publice și comerț. Inițiatorul proiectului este Izolatorul SA, și a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București la finalul lunii ianuarie 2019.

La numărul 25 pe terenul fostei fabrici Atlas-Solaris, în suprafață de circa 32.000 mp, proprietarii doresc să construiască un ansamblu rezidențial, birouri, comerț cu blocuri de 11 etaje. Inițiatorul proiectului este Atlas Solaris SA, iar proiectant Asco Construcții.

La numărul 31 se propune construirea a două clădiri cu 15 etaje, două clădiri cu 13 etaje, 5 de 4 etaje și două cu două etaje, care vor adăposti locuințe, birouri și spații comerciale. Terenul are o suprafață de circa 10.000 mp. Inițatorul proiectului este Pal Group, iar proiectant Arttek CB.

Ultimul proiect este chiar cel al Metalprocess, care va dezvolta trei corpuri de clădire care vor include birouri, rezidențial și retail, pe un teren de 5.000 mp.

De asemenea, pe strada Ziduri între Vii 22, pe terenul fostei Fabrici Sintofarm, în suprafață de circa 51.000 mp , proprietarii intenționează să dezvolte un ansamblu rezidențial cu trei clădiri de 29 de etaje, trei clădiri de 19 etaje, cinci clădiri de 14 etaje, cinci clădiri de 6 etaje și opt clădiri de 4 etaje. Beneficiarul proiectului este Sintofarm SA.

Pe strada Baicului, la numărul 31, A&T CHIC DESIGN vrea să dezvolte două clădiri de trei și, repectiv, 12 etaje care vor include locuințe, birouri și spații comerciale. 

Cartierul Obor ar putea deveni o nouă zonă imobiliare fierbinte, dacă proiectele aflate în faze preliminare vor fi dezvoltate și vor oferi un nou debușeu actualelor concentrări de dezvoltări imobiliare din Capitală.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...