Un nou tip de internet: Alcatel-Lucent şi Vodafone testează în premieră tehnologia de mare viteză TWDM-PON

Alcatel-Lucent si Vodafone testeaza în premiera tehnologia de acces la Internet de mare viteza TWDM-PON, operatorul pregatindu-se astfel pentru adaptarea retelei la cresterea tot mai mare a traficului de date si largirea retelei de distributie pentru mobile, au anuntat, joi, reprezentanti ai companiilor.
Economica.net - vin, 24 iul. 2015, 08:55
Un nou tip de internet: Alcatel-Lucent şi Vodafone testează în premieră tehnologia de mare viteză TWDM-PON

Prin utilizarea tehnologiei TWDM-PON (Time and Wavelength Division Multiplexed Passive Optical Networks) dezvoltata de Alcatel-Lucent, traficul de date al Vodafone va atinge o viteza în retea de pâna la 40 de gigabiti pe secunda – 10Gbps per lungime de unda – în plus fata de infrastructura de fibra deja existenta, livrând cele mai bune servicii comerciale utilizatorilor finali.

Noua tehnologie reprezinta doar începutul unei ere noi de servicii de date adresate utilizatorilor rezidentiali si business, în acelasi timp, scrie Agerpres.

Cu peste 446 de milioane de clienti de date mobile în toata lumea, TWDM-PON va juca, de asemenea, un rol important în strategia Vodafone de a aborda latimea de banda necesara pentru a sprijini nevoile în crestere ale clientilor sai care migreaza catre serviciile mobile 4G.

Testarea solutiei pe teren se bazeaza pe succesul înregistrat în laboratoarele Vofadone din Vigo, Spania, unde tehnologia dezvoltata de Alcatel-Lucent a atins o viteza de transmisie de date de pâna la 20Gbps peste doua lungimi de unda. Cu tehnologia TWDM-PON, Vodafone poate creste capacitatea retelei, converge serviciile de business si consumer, obtine reduceri de costuri operationale si genera oportunitati pentru noi venituri, folosindu-si reteaua de fibra existenta. Key Facts: Vodafone a fost primul operator alaturi de care Alcatel-Lucent a demonstrat functionalitatea TWDM-PON, în octombrie 2014, si va fi primul din Europa care va coordona testarea efectiva în piata a acestei solutii de ultima generatie; Alcatel-Lucent si Vodafone s-au implicat înca din 2010 în testarea si studierea potentialelor modele de implementare a TWDM-PON.

În aceasta perioada, companiile au contribuit la standardizarea acestei tehnologii; TWDM-PON poate coexista cu tehnologia PON existenta, oferind o modalitate simpla si eficienta din punctul de vedere al costurilor pentru ca operatorii sa-si poata îmbunatati retelele de acces pe baza de fibra optica; TWDN-PON foloseste patru lungimi de unda pe fibre, ofera o capacitate totala de 40 de gigabiti pe secunda (Gbps) si permite noi utilizari operationale si comerciale, generând mai rapid pentru operatori o rentabilitate marita a investitiei fata de generatiile anterioare ale tehnologiei PON.

Alcatel-Lucent este lider mondial în comunicatii de banda larga fixe si mobile, în convergenta, în tehnologii, aplicatii si servicii IP si ofera solutii la cheie care permit asigurarea de servicii complete de comunicatii utilizatorilor individuali, acasa, la birou sau în timpul deplasarilor acestora.

Alcatel-Lucent este principalul furnizor de solutii de telecomunicatii la cheie din România si are o activitate complexa, constând în cercetare-dezvoltare, proiectare, instalare, mentenanta si consultanta.

Prezent în România din 1991, Alcatel-Lucent are doua sedii locale: în Timisoara, sediul central, si în Bucuresti. În cele doua sedii, lucreaza peste 1.500 de agajati, formând cea mai experimentata echipa din domeniu si cea mai larga organizatie de cercetare-dezvoltare în domeniul comunicatiilor din România.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...