Alegeri parlamentare 2020: Declarațiile președinților celor mai bine plasate partide

Iată ce au declarat președinții PSD, PNL și USR-PLUS, care, potrivit exit-poll-ului Curs Avangarde prezentat de Antena 3, au obținut, în această ordine, cele mai bunre rezultate în scrutinul din 6 decembrie.
Economica.net - Dum, 06 dec. 2020, 18:53
Alegeri parlamentare 2020: Declarațiile președinților celor mai bine plasate partide

Marcel Ciolacu, PSD

„Prin votul de astăzi, românii au arătat că este nevoie de o schimbare. Aş dori să le mulţumesc tuturor românilor care au avut încredere în noi şi au votat PSD, aş dori să le mulţumesc românilor că au sancţionat această batjocură la adresa lor în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei, închiderea şcolilor, închiderea pieţelor, închiderea bisericilor, intrarea în faliment a mii de societăţi cu capital românesc şi a sute de mii de şomeri în ultimele şase luni. Este nevoie de un guvern capabil, care are soluţii, care ştie să rezolve adevăratele provocări ale românilor şi le mulţumesc în mod deosebit românilor care au mers la vot, pentru că şi-au învins teama în ceea ce priveşte viaţa lor, dar au înţeles necesitatea ca acest Guvern Orban să plece acasă”, a spus Ciolacu după închiderea urnelor.

El a adăugat că, în acest moment, PSD are un avantaj în exit-poll-uri, dar că sunt aşteptate voturile din diaspora.

„Am o rugăminte în mod special la toţi reprezentanţii PSD din secţiile de votare să numere fiecare vot corect, cinstit şi să nu cumva să părăsească secţiile de votare, să păţim iarăşi ce am păţit la Sectorul 1 în Bucureşti”

Precizările acestuia au venit după ce a fost întrebat cu cine intenţionează PSD să formeze viitorul Guvern.

Ludovic Orban, PNL

Liderul liberalilor, premierul Ludovic Orban, a declarat că PNL este atât câştigătorul moral, cât şi la finalizarea procesului de numărare a voturilor exprimate de români pentru alegerile parlamentare.

„Ce vedem la televizor sunt rezultatele unui exit-poll sau unui sondaj de opinie. Decizia au luat-o românii prin prezenţa la vot şi rezultatul îl vom cunoaşte după procesul de numărare a voturilor. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile din intervalul 19,30 – 21,00, din diaspora, luând în considerare marja de eroare, PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri, atât câştigătorul moral, cât şi câştigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a spus Orban, duminică seară, la sediul PNL.

Dacian Cioloș, USR-PLUS

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a declarat duminică, după închiderea urnelor, că alianţa a demonstrat că este o forţă politică matură, care poate rezista şi poate creşte în competiţiile cu vechile partide.

El a menţionat că Alianţa USR PLUS este pregătită să poarte negocieri în vederea guvernării, dar a exclus o colaborare cu PSD.

Dan Barna, USR-PLUS

Rezultatul alegerilor parlamentare de duminică transmite că „nu se va putea face reformă în România fără USR-PLUS”, a declarat copreşedintele alianţei, Dan Barna, după anunţarea exit-poll-urilor.

Barna a apreciat că rezultatul este unul „istoric”.

„Rezultatul acestor alegeri spune un lucru foarte clar: nu se va putea face reformă în România fără USR-PLUS. În momentul de faţă, acest rezultat – cât va fi el, 18, 19, 20% – aşază USR-PLUS ca forţa reformatoare pentru următorii ani ai României”, a spus el.

Potrivit exit-poll-ului Curs-Avangarde, PSD a obţinut, la Senat, 30,6% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, iar la Camera Deputaţilor – 30,5%, PNL a obţinut, la Senat, 29,1%, iar la Camera Deputaţilor – 29%, date la ora 19,00. Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, care a obţinut 16,4% la Senat şi 15,9% la Camera Deputaţilor.

Colaj realizat din declarații preluate de la Agenția Națională de Presă Agepres

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...