Alegerile prezidenţiale din Franţa provoacă îngrijorare printre investitori – Saxo Bank

Este pentru prima dată, din 1981 încoace, când alegerile prezidenţiale din Franţa provoacă atâta îngrijorare printre investitori, indicele de incertitudine privind politica economică a acestei ţări ajungând la un nivel crescut record, în timp ce spread-ul pe obligaţiuni a 'sărit' la 60 de puncte de bază, de la 20 de puncte acum câteva luni, comentează Christopher Dembik, şef Analiză Macro, Saxo Bank, în cadrul unui comunicat.
Economica.net - mie, 05 apr. 2017, 11:42
Alegerile prezidenţiale din Franţa provoacă îngrijorare printre investitori - Saxo Bank

Potrivit acestuia, extrema dreaptă şi extrema stângă au aproximativ 40% din intenţiile de vot în primul tur, faţă de 34% socialiştii şi republicanii, alegerile din Franţa punând în aceeaşi arenă forţele de centru cu politicienii de dreapta ai Frontului Naţional, condus de Marine Le Pen.

Din multe puncte de vedere, cursa prezidenţială din 2017 e unică în istoria modernă a Franţei. E pentru prima dată când preşedintele curent nu candidează pentru un al doilea mandat, din cauza sondajelor nefavorabile şi a presiunii de a se retrage, făcută chiar de propriul partid.

Potrivit unui studiu publicat de IFOP la finalul lui februarie 2017, doar 36% dintre votanţii lui Macron par siguri de opţiunea lor, faţă de 58% ai lui Benoit Hamon (socialist), 62% Jean Luc Melenchon (extremă stânga), 70% Francois Fillon (republican) şi 80% Le Pen.

Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specialist în investiţii şi tranzacţionare multi-asset ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente şi strategii de tranzacţionare şi investiţii. Fondat în 1992, Saxo are peste 1.500 de angajaţi în centre financiare de pe întreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai şi Tokyo.

Te-ar mai putea interesa și
Noutăți de la „Scientific Update”. Publicația Philip Morris International evaluează impactul produselor fără fum în Japonia
Noutăți de la „Scientific Update”. Publicația Philip Morris International evaluează impactul produselor fără fum ...
Consumul de țigări a scăzut în Japonia cu 44% în cinci ani, de la introducerea produselor din tutun încălzit....
Grecia va prezenta săptămâna aceasta o propunere tehnică privind plafonarea preţurilor la gaze naturale
Grecia va prezenta săptămâna aceasta o propunere tehnică privind plafonarea preţurilor la gaze naturale
Grecia va prezenta săptămâna aceasta Comisiei Europene o propunere tehnică privind plafonarea preţurilor la gaze naturale, ...
Podul de la Brăila: Constructorul italian reafirmă că se va circula pe pod de la sfârșitul acestui an – Grindeanu
Podul de la Brăila: Constructorul italian reafirmă că se va circula pe pod de la sfârșitul acestui an – Grindeanu
Constructorul italian Astaldi/WeBuild anticipează că până la sfârșitul acestui an se va circula pe mega-podul de la ...
Viktor Orban: Ungaria este pregătită să ajute Serbia cu gaze dacă va avea nevoie
Viktor Orban: Ungaria este pregătită să ajute Serbia cu gaze dacă va avea nevoie
Ungaria are rezerve de gaze care îi pot acoperi consumul pentru o perioadă cuprinsă între cinci şi şase luni, a declarat ...