Alertă cu privire la o superbacterie într-un spital din SUA

Un spital din Los Angeles a infectat accidental aproape 200 de persoane cu o 'superbacterie' rezistentă la antibiotice puternice şi care a dus la decesul a doi dintre pacienţii săi, informează AFP.
Economica.net - vin, 20 feb. 2015, 07:53
Alertă cu privire la o superbacterie într-un spital din SUA

Spitalul UCLA Health System a declanşat procesul de informare a 179 de pacienţi că pot fi infectaţi cu o superbacterie rezistentă la clasa de antibiotice carbapeneme, aparent transmisă prin intermediul instrumentelor chirurgicale prost dezinfectate utilizate la o procedură complexă de endoscopie între lunile octombrie 2014 şi ianuarie 2015, a declarat spitalul pentru AFP.

Şapte pacienţi au fost deja declaraţi infectaţi de această superbacterie, iar doi au murit, scrie Agerpres.

Expunerea la astfel de bacterii prin utilizarea aceluiaşi tip de echipament endoscopic a fost deja observată şi în altă parte în SUA, a precizat spitalul.

UCLA Health System a declarat că a efectuat o anchetă internă pentru a descoperi cum au putut fi contaminate instrumentele utilizate pentru procedurile endoscopice legate de diagnosticarea sau tratarea pancreasului sau a vezicii biliare.

Această instituţie medicală a afirmat într-o declaraţie că echipele medicale au sterilizat instrumentele în conformitate cu procedurile specificate de producător.

Ambele instrumente asociate acestor infecţii au fost eliminate din spital şi UCLA foloseşte în prezent un sistem de decontaminare conform procedurilor recomandate de producător şi standardelor naţionale, mai scrie AFP.

Carbapenemele sunt antibioticele utilizate ca ultimă soluţie în infecţii, dar rezistenţa bacteriilor la aceste medicamente a crescut puternic în ultimii ani. Bacteriile rezistente la carbapeneme sunt periculoase în mod special în mediul spitalicesc, acolo unde pacienţii au un sistem imunitar slăbit.

Oficiali ai spitalului american au anunţat că vor oferi kituri de testare la domiciliu pacienţilor care ar fi putut fi contaminaţi cu această superbacterie.

Te-ar mai putea interesa și
Zelenski: Ucraina are doar un sfert din mijloacele antiaeriene de care are nevoie
Zelenski: Ucraina are doar un sfert din mijloacele antiaeriene de care are nevoie
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a trecut în revistă vineri, pentru agenţia France Presse, provocările cu care se confruntă Ucraina: noul asalt al Rusiei, ajutorul occidental, lipsa......
Burduja contestă contractul de mentenanță încheiat de Primăria Capitalei pentru Arena Națională și anunță că va sesiza organele de cercetare penală și Curtea de Conturi (Video)
Burduja contestă contractul de mentenanță încheiat de Primăria Capitalei pentru Arena Națională și anunță că va ...
Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, contestă contractul de mentenanţă al PMB pentru Arena Naţională, ...
INS: Producția de cărbune a scăzut cu 11,6% în primele trei luni ale anului, în timp ce importurile au crescut cu 35,8%
INS: Producția de cărbune a scăzut cu 11,6% în primele trei luni ale anului, în timp ce importurile au crescut cu 35,8%
Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 de tone echivalent petrol, ...
13 persoane au fost rănite după ciocnirea a două trenuri la Belgrad
13 persoane au fost rănite după ciocnirea a două trenuri la Belgrad
13 persoane au fost rănite vineri, dintre care patru grav, în ciocnirea unui marfar cu un tren de călători care avea ...