1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Alertă la Londra: Trei incidente și cel puţin o persoană a decedat. O camionetă a intrat într-un grup de pietoni

Alertă de securitate la Londra, în zona London Bridge, acolo unde poliţia a evacuat deja staţia de metrou, scriu publicaţiile din Marea Britanie. O camionetă a intrat într-un grup de pietoni. Incidentul a avut loc în jurul orei 10.30, ora locală.  

04 iun, 2017 | ECONOMICA.net

UPDATE 01,57 Poliția care formează cordonul în partea de sud a London Bridge spune că cel puţin o persoană a murit, informează BBC. 

UPDATE 01.50 Poliția sfătuiește londonezii să alerge spre un loc sigur, să se ascundă și să pună telefonul pe silențios sau vibrații. 

UPDATE 01.47 Al treilea incident la care poliția răspunde are loc în zona Vauxhall, informează Poliția Metropolitană 

UPDATE 01.44 Poliția metropolitană informează pe Twitter că la ora locală 22.08, polițiștii au răspuns la mai multe apeluri care făceau referire la o camionetă care a intrat într-un grup de persoane. Polițiștii au răspuns și apelurilor referitoare la înjunghieri în Borough Market. Ofițeri înarmați au răspuns apelului și s-au tras focuri de armă. 

UPDATE 01.42 Persoanele care locuiesc în zona London Bridge sunt sfătuite de forțele de ordine să doarmă în altă parte în această seară, transmite reporterul Press Association, Ryan Hooper.

UPDATE 01.39 Corespondentul politic al publiației The Guardian a publicat pe Twitter informația potrivit căreia mai multe ambulanțe se îndreaptă spre King's Hospital și că incidentul este catalogat ca fiind major. 

UPDATE 01.29 Poliția a informat că este în căutarea a trei suspecți, scrie BBC.

UPDATE 01.23 Fugi cât de repede poți!, este sfatul dat de politiști trecătorilor din zonă, informează BBC. Poliția și echipajele medicale acordă asistență persoanelor rănite, care sunt transportate la capătul străzii Thrale. 

UPDATE 01.18 Unele persoane au fost înjunghiate în cursul incidentului de securitate produs în centrul Londrei, afirmă martori citaţi de cotidianul The Telegraph, bilanţul total fiind de 15-20 de răniţi, informează Mediafax. 

Potrivit martorilor, mai multe persoane au fost rănite după ce au fost lovite cu o autoutilitară albă. După primul incident, şoferul a intrat într-un restaurant şi a înjunghiat mai multe persoane.

Alertă de securitate la Londra

Poliția britanică s-a deplasat la London Bridge după ce mai mulți martori au declarat că o camionetă a intrat într-un grup de pietoni. Poliția a declarat că au de-a face cu un incident, dar nu au oferit mai multe detalii. Un reporter Reuters aflat în imediata apropiere a locului unde a avut loc incidentul a declarat că a văzut zece mașini de poliție care se îndreptau spre London Bridge. 

Un alt martor a declarat pentru BBC că a văzut o camionetă albă care avea viteză și care a lovit pietonii, informează Reuters. 

Autoritatea de transport spune că stația London Bridge a fost închisă la cererea poliției. 

Cinci persoane au fost rănite, informează publicațiile din Regat. 

Incidentul vine la câteva zile de la atacul de la Manchester, acolo unde 22 de persoane și-au pierdut viața la concertul susținut de cântăreața americană Ariana Grande. 

Sursa foto: RTE

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO