Allianz are la dispoziţie până la trei miliarde de euro pentru achiziţii în zona euro

Allianz va pune deoparte 2,5 - 3 miliarde de euro pentru achiziţii în zona euro şi va utiliza fondurile pentru răscumpărarea de acţiuni, dacă nu vor fi găsite firme de preluat, a afirmat Dieter Wemmer, directorul financiar al celui mai mare asigurator european, într-un interviu acordat publicaţiei germane Boersen-Zeitung, transmite Reuters.
Economica.net - Dum, 17 iul. 2016, 08:13
Allianz are la dispoziţie până la trei miliarde de euro pentru achiziţii în zona euro

Allianz vrea să-şi întărească prezenţa în Spania şi Franţa, dar în prezent nu există firme de preluat disponibile, a adăugat Wemmer.

Pe lângă preluări, compania germană vrea să-şi îmbunătăţească rata combinată, care ar urma să se menţină anul acesta la un nivel apropiat de cel de anul trecut.

Performanţa operaţională a Allianz ar putea fi îmbunătăţită prin revizuirea generală a afacerilor, cum ar fi operaţiunile din America de Sud, a explicat Wemmer.

Separat, Allianz a informat că nu se aşteaptă în semestrul doi din 2016 la noi retrageri de fonduri de la divizia sa Pacific Investment Management Co (Pimco), după ce în ultimele luni investitorii au retras fonduri record.
Pimco va reduce suplimentar costurile pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele financiare, a declarat Wemmer.

Întrebat dacă decizia Marii Britanii de a ieşi din UE (Brexit) va afecta afacerile Allianz din Regatul Unit, Wemmer a răspuns că ar putea exista consecinţe dacă activitatea economică încetineşte iar nivelul dividendelor plătite firmei mamă din Germania scade în urma deprecierii lirei.

Votul din 23 iunie a declanşat turbulenţe pe pieţele financiare globale, în timp ce lira sterlină s-a depreciat semnificativ, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani în raport cu dolarul.

Allianz a raportat o creştere cu 21% a profitului net în primul trimestru din 2016, peste estimările analiştilor, confirmând obiectivul de a obţine în acest an un profit operaţional de 10 – 11 miliarde de euro. În primele trei luni din 2016, profitul net a urcat la 2,2 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari), de la 1,8 miliarde de euro în perioada similară din 2015, în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de 1,55 miliarde de euro.

Rata solvabilităţii Solvency II a scăzut la 186% la sfârşitul primului trimestru din 2016, de la 200% în 31 decembrie 2015.

Pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară, luna trecută, Allianz şi-a vândut divizia de asigurări din Coreea de Sud grupului chinez Anbang Insurance, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii. Şi alţi asiguratori globali, cum ar fi ING şi Standard Chartered, şi-au redus în ultimii ani expunerea la piaţa sud-coreeană.

Allianz are operaţiuni pe 14 pieţe asiatice, însă cea mai importantă subsidiară este cea din Coreea de Sud.

Asiguratorul german este prezent şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii doi ani. Asigurări de dezastru?
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii ...
În ultimele 24 de ore,în România au avut loc două cutremure,unul de 3,5 altlul de 4,4 grade magnitudine pe scara Richter. ...
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Austria va introduce obligativitatea vaccinării pentru adulţi împotriva coronavirusului de la începutul lui februarie, ...
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, ...