Allianz îşi vinde subsidiara din Coreea de Sud cu 500 de milioane de dolari – Reuters

Cel mai mare asigurator european, Allianz SE, a scos la vânzare divizia de asigurări de viaţă din Coreea de Sud, o tranzacţie estimată la 500 de milioane de dolari, ca parte a planului de revizuire a operaţiunilor pe plan global, au declarat, miercuri, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - mie, 24 feb. 2016, 10:35
Allianz îşi vinde subsidiara din Coreea de Sud cu 500 de milioane de dolari - Reuters

Activele Allianz din Coreea de Sud au atras interesul unor companii chineze, cum ar fi Anbang Insurance Group şi Fosun International, care ar putea depune oferte, susţin sursele.

Şi asiguratorul american Prudential Financial şi alte instituţii financiare din Coreea de Sud examinează posibilitatea preluării subsidiarei Allianz.

Un purtător de cuvânt al grupului german Allianz a refuzat să comenteze dacă operaţiunile din Coreea de Sud sunt de vânzare.

Şi alţi asiguratori globali, cum ar fi ING şi Standard Chartered, şi-au redus în ultimii ani expunerea la piaţa sud-coreeană.

Allianz are operaţiuni pe 14 pieţe asiatice, însă cea mai importantă subsidiară este cea din Coreea de Sud.

Săptămâna aceasta, Allianz a anunţat şi-a propus pentru acest an o ţintă de profit operaţional de 11 miliarde euro, după ce, în 2015, profitul său operaţional a înregistrat o creştere de 3,2%, până la 10,7 miliarde euro.

Veniturile totale au atins un nou maxim de 125,2 miliarde euro, în creştere cu 2,4%, iar profitul net anual a fost de 6,6 miliarde euro. În aceste condiţii, compania intenţionează să plătească un dividend de 7,30 euro pe acţiune pentru 2015, în creştere cu 6,6% faţă de 2014.

‘Allianz obţine în mod constant rezultate solide în condiţii operaţionale din ce în ce mai provocatoare. Afacerile noastre sunt sănătoase şi bine diversificate. Acest lucru ne determină să fim încrezători că vom continua să atingem rezultate bune. Ne propunem să atingem valoarea de 10,5 miliarde euro în termeni de profit operaţional în anul 2016, plus/minus 500 de milioane de euro’, a explicat directorul general al grupului Allianz SE, Oliver Bate.

În România, compania Allianz-Ţiriac Asigurări a înregistrat venituri de 775 milioane lei din activitatea de asigurări, în primele nouă luni din 2015, în creştere cu 6,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii doi ani. Asigurări de dezastru?
România celor două cutremure pe zi! Peste 18 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe Richter au avut loc în ultimii ...
În ultimele 24 de ore,în România au avut loc două cutremure,unul de 3,5 altlul de 4,4 grade magnitudine pe scara Richter. ...
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Coronavirus: Vaccinarea va fi obligatorie din luna februarie în Austria. Doar pentru persoanele peste 18 ani
Austria va introduce obligativitatea vaccinării pentru adulţi împotriva coronavirusului de la începutul lui februarie, ...
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Cutremur cu magnitudinea 4,4 în judeţul Vrancea astăzi, 16 ianuarie 2022, la ora 15.43
Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs duminică, la ora locală 15:43, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, ...