Allianz nu este interesat de vânzarea diviziei de asigurări de viaţă – Reuters

Compania de asigurări Allianz din Germania nu intenţionează să urmeze exemplul rivalelor şi să-şi scoată la vânzare divizia de asigurări de viaţă, conform unui document întocmit de şeful Allianz Leben, Markus Faulhaber, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 04 oct. 2017, 14:37
Allianz nu este interesat de vânzarea diviziei de asigurări de viaţă - Reuters

Subsidiara Ergo a grupului german de reasigurări Munich Re, a anunţat săptămâna trecută că ia în considerare diverse opţiuni pentru afacerile sale de asigurări de viaţă, Victoria Leben şi Ergo Leben.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent pentru Reuters că firma italiană Generali SpA a scos la vânzare portofoliul său de asigurări de viaţă din Germania, evaluat la 40 de miliarde de euro (47 de miliarde de dolari), deoarece îşi restructurează operaţiunile în Europa.

O serie de portofolii mai mici de la aproape 90 de asigurători de viaţă din Germania au fost deja vândute, inclusiv Arag Leben, Delta Lloyd, Basler Leben, Heidelberger Leben şi Skandia.

Pentru Allianz, vânzarea unor afaceri din portofoliul existent nu este pe agendă. Vrem să câştigăm noi clienţi, nu să ne debarasăm de ei, se arată într-un document realizat de Markus Faulhaber şi consultat de Reuters.

Pe piaţa asigurărilor de viaţă din Germania Allianz are o cotă de piaţă de 20%.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent pentru Reuters că două dintre cele mai importante conglomerate din China, HNA Group şi Anbang Insurance Group, au analizat depunerea de oferte pentru grupul german de asigurări Allianz. Chiar dacă niciuna dintre cele două companii nu a făcut o ofertă concretă, faptul că au analizat o astfel de posibilitate scoate în evidenţă noile ambiţii ale Chinei, având în vedere că Allianz este una dintre cele mai mari companii germane şi un gigant mondial cu active sub administrare în valoare de 1.900 miliarde de euro.

Allianz, cea mai mare companie de asigurări din Europa, a anunţat recent că este interesată de achiziţii, deoarece ratele scăzute ale dobânzilor sporesc presiunile pentru consolidare în această industrie.

Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări. Anul trecut, Allianz-Ţiriac a obţinut un profit operaţional consolidat din activitatea de asigurări de 12 milioane lei, în creştere cu 15,8% faţă de 2015.

Conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Allianz-Ţiriac deţine o cotă de piaţă de 13,08% şi rămâne liderul pieţei de asigurări, atât la nivel agregat, cât şi la nivelul segmentului asigurărilor generale.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...