Allianz nu este interesat de vânzarea diviziei de asigurări de viaţă – Reuters

Compania de asigurări Allianz din Germania nu intenţionează să urmeze exemplul rivalelor şi să-şi scoată la vânzare divizia de asigurări de viaţă, conform unui document întocmit de şeful Allianz Leben, Markus Faulhaber, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 04 oct. 2017, 14:37
Allianz nu este interesat de vânzarea diviziei de asigurări de viaţă - Reuters

Subsidiara Ergo a grupului german de reasigurări Munich Re, a anunţat săptămâna trecută că ia în considerare diverse opţiuni pentru afacerile sale de asigurări de viaţă, Victoria Leben şi Ergo Leben.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent pentru Reuters că firma italiană Generali SpA a scos la vânzare portofoliul său de asigurări de viaţă din Germania, evaluat la 40 de miliarde de euro (47 de miliarde de dolari), deoarece îşi restructurează operaţiunile în Europa.

O serie de portofolii mai mici de la aproape 90 de asigurători de viaţă din Germania au fost deja vândute, inclusiv Arag Leben, Delta Lloyd, Basler Leben, Heidelberger Leben şi Skandia.

Pentru Allianz, vânzarea unor afaceri din portofoliul existent nu este pe agendă. Vrem să câştigăm noi clienţi, nu să ne debarasăm de ei, se arată într-un document realizat de Markus Faulhaber şi consultat de Reuters.

Pe piaţa asigurărilor de viaţă din Germania Allianz are o cotă de piaţă de 20%.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent pentru Reuters că două dintre cele mai importante conglomerate din China, HNA Group şi Anbang Insurance Group, au analizat depunerea de oferte pentru grupul german de asigurări Allianz. Chiar dacă niciuna dintre cele două companii nu a făcut o ofertă concretă, faptul că au analizat o astfel de posibilitate scoate în evidenţă noile ambiţii ale Chinei, având în vedere că Allianz este una dintre cele mai mari companii germane şi un gigant mondial cu active sub administrare în valoare de 1.900 miliarde de euro.

Allianz, cea mai mare companie de asigurări din Europa, a anunţat recent că este interesată de achiziţii, deoarece ratele scăzute ale dobânzilor sporesc presiunile pentru consolidare în această industrie.

Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări. Anul trecut, Allianz-Ţiriac a obţinut un profit operaţional consolidat din activitatea de asigurări de 12 milioane lei, în creştere cu 15,8% faţă de 2015.

Conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Allianz-Ţiriac deţine o cotă de piaţă de 13,08% şi rămâne liderul pieţei de asigurări, atât la nivel agregat, cât şi la nivelul segmentului asigurărilor generale.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Washington Post: Rusia se pregătește să atace Ucraina cu o armată de 175.000 de militari
Washington Post: Rusia se pregătește să atace Ucraina cu o armată de 175.000 de militari
Rusia se pregăteşte pentru o ofensivă în Ucraina cu până la 175.000 de militari, anul viitor, scrie vineri ziarul Washington ...
FMI se pregătește să-și revizuiască în jos previziunile privind relansarea economiei, din cauza apariției noii variante Omicron
FMI se pregătește să-și revizuiască în jos previziunile privind relansarea economiei, din cauza apariției noii variante ...
Fondul Monetar Internaţional (FMI) intenţionează să revizuiască în jos previziunile sale de creştere globală din ...
O nouă interpretare a modelului Volkswagen T-Roc va ajunge la dealeri în primăvara lui 2022
O nouă interpretare a modelului Volkswagen T-Roc va ajunge la dealeri în primăvara lui 2022
Volkswagen a prezentat o nouă interpretare a crossoverului compact T-Roc, acesta fiind programat să ajungă la dealeri ...