Allianz-Ţiriac: Numărul dosarelor de daună pe asigurări de sănătate este echivalent cu cel pe asigurări auto

Numărul dosarelor de daună pe asigurări de sănătate, deşi un segment cu o pondere nesemnificativă în portofoliul companiei Allianz-Ţiriac Asigurări, este echivalent cu numărul dosarelor de daună pentru asigurări auto, a declarat luni, la forumul FIAR 2017, Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac Asigurări, liderul pieţei româneşti de asigurări după valoarea primelor brute subscrise.
Economica.net - lun, 22 mai 2017, 09:10
Allianz-Ţiriac: Numărul dosarelor de daună pe asigurări de sănătate este echivalent cu cel pe asigurări auto

Specialiştii în asigurări atrag atenţia că asigurările de sănătate, un segment de piaţă care a lipsit până nu demult pe piaţa românească, pun presiune pe asigurători, iar resursele necesare gestionării unei astfel de linii de business sunt uneori subestimate.

Cel puţin jumătate din clienţii de asigurări de sănătate accesează acest tip de poliţă în fiecare an, iar acest lucru face ca beneficiile acestor asigurări să fie simţite şi apreciate, a afirmat Şoncutean.

Intenţia de cumpărare de asigurări de sănătate este în creştere pe piaţa românească, la nivel individual şi de grup, iar peste 25% dintre respondenţii unui recent studiu de profil au afirmat că planifică achiziţia unei asigurări de sănătate în următoarele 12 luni.

În portofoliul Allianz-Ţiriac Asigurări, asigurările de viaţă şi de sănătate au pondere de sub 15%, însă la nivel global acest segment a contribuit cu peste 50% în veniturile de 122 miliarde de euro înregistrate în 2016 de Grupul Allianz.

Conform datelor publicate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Allianz-Ţiriac a deţinut în 2016 o cotă de piaţă de 13,08% şi a fost liderul pieţei locale de asigurări atât la nivel agregat, cât şi la nivelul segmentului asigurărilor generale.

Compania a înregistrat, la finele anului 2016, un volum al veniturilor din prime la nivel agregat (asigurări generale şi asigurări de viaţă şi sănătate) de peste 1,2 miliarde lei, în creştere cu circa 16 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Asigurările auto au generat venituri de 795,9 milioane lei, ponderea cea mai mare fiind realizată de asigurările Casco cu 51% din totalul veniturilor auto. La finele anului trecut, valoarea despăgubirilor plătite în baza asigurărilor auto au totalizat circa 400 milioane lei, iar obligaţiile de plată aferente segmentului auto, înregistrate sub formă de rezerve nete de daune avizate, se situau la peste 204 milioane lei.

În linie cu dinamica pieţei, asigurările de sănătate îşi continuă ritmul pozitiv de creştere. Allianz-Ţiriac a înregistrat, la finele lui 2016, o creştere a volumului de afaceri de peste 43%, comparativ cu anul 2015. Anul trecut, Allianz-Ţiriac a plătit clinicilor partenere şi nepartenere peste 23 milioane de lei, în contul serviciilor prestate de acestea clienţilor beneficiari ai poliţelor de asigurări de sănătate de la Allianz-Ţiriac.

Compania are aproximativ 100.000 de clienţi pe segmentul asigurărilor de sănătate.

Te-ar mai putea interesa și
Război total între asigurători și transportatori. Se acuză reciproc de înșelăciune și minciună
Război total între asigurători și transportatori. Se acuză reciproc de înșelăciune și minciună
Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a ieșit luni după-amiază la atac și a răspuns acuzelor formulate de dimineață de Confederația...
CONAF se extinde în Transilvania
CONAF se extinde în Transilvania
Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) se extinde în Transilvania, lansând sucursala de la Cluj, ...
Lufthansa vine la Iași cu zboruri spre Frankfurt
Lufthansa vine la Iași cu zboruri spre Frankfurt
Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, îşi diversifică reţeaua de zboruri şi intră pe aeroportul ...
Cîţu: Salariile cu mai mari cu 70% decât în sectorul privat trebuie justificate
Cîţu: Salariile cu mai mari cu 70% decât în sectorul privat trebuie justificate
Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că veniturile în sectorul bugetar trebuie să fie direct ...