1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

Imobiliare

Allianz vrea să profite de creşterea cererii pentru spaţii de birouri în Europa de Est

Piaţa spaţiilor de birouri din Europa Centrală şi de Est traversează o perioadă de boom, stimulată de salariile mici şi creşterea numărului de persoane calificate pe pieţele din regiune, ceea ce a atras atenţia grupului Allianz, cel mai mare investitor mondial în sectorul de real estate, transmite Bloomberg.

22 mai, 2019 | Agerpres

"Băncile şi firmele de servicii financiare caută spaţii de birouri la preţuri accesibile pentru personal calificat, pe care îl pot găsi încă în regiune", declară Thomas Villadsen, director pentru Austria şi regiunea CEE la Allianz Real Estate. Compania intenţionează să cheltuie până la 500 milioane de euro în următorii doi ani pentru achiziţionarea de proprietăţi în regiune.

Anul trecut, grupul german Allianz l-a angajat pe Thomas Villadsen pentru a deveni mai activ în regiunea Europei Centrale şi de Est. Cu active imobiliare globale în valoare de 72 de miliarde euro, Allianz este cel mai mare proprietar din lume dar până acum nu a ţintit o regiune unde rivalii austrieci precum CA Immobilien Anlagen AG sau Immofinanz AG sunt lideri.

Villadsen a precizat că Allianz va analiza investiţii în Varşovia, Praga, Bratislava, Budapesta şi Viena dar va evita Europa de Sud-Est, unde consideră că riscurile politice şi economice sunt prea mari.

Băncile se numără printre principale motoare care stau la baza creşterii cererii pentru spaţii de birouri în Europa de Est. Morgan Stanley are peste 1.000 de angajaţi la birourile din Budapesta, care oferă o gamă largă de servicii. De asemenea, anul trecut Goldman Sachs Group Inc. a anunţat că intenţionează să angajeze alţi 150 de oameni în Polonia, care să se adauge celor 600 de angajaţi pe care îi are deja în Polonia.

Villadsen a mai spus că Allianz intenţionează să îşi crească investiţiile în sectorul imobiliar din Austria şi CEE până la cinci miliarde euro în următorii 10 ani, de la trei miliarde euro în prezent. Pe lângă spaţii de birouri, compania analizează şi proprietăţi rezidenţiale şi spaţii de logistică.

Cu toate acestea, Villadsen a subliniat că în unele oraşe preţurile au crescut atât de mult încât Allianz a decis să se retragă din unele licitaţii, de exemplu la Varşovia. În Polonia cele mai mari randamente sunt cuprinse între 4,5% şi 4,7% dar tendinţa este una de scădere. În Viena randamentele sunt cuprinse între 3,5% şi 4% în timp ce în Praga la unele tranzacţii se înregistrează randamente de sub 4%. În Budapesta randamentele sunt în medie cu un punct procentual mai mari decât în Praga.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO