Alpha Bank a investit 4,3 milioane de euro în blocul-fantomă de pe malul lacului Plumbuita din Bucureşti

După şase ani de la intrarea în faliment a firmei care a dezvoltat proiectul rezidenţial Blue Tower, divizia imobiliară a Alpha Bank, cea care a preluat proiectul, scoate anul viitor apartamentele la vânzare. 
Andrada Ghira - Dum, 06 nov. 2016, 22:15
Alpha Bank a investit 4,3 milioane de euro în blocul-fantomă de pe malul lacului Plumbuita din Bucureşti

Proiectul Blue Tower din cartierul bucureştean Colentina este unul dintre primele intrate în insolvenţă după criză, în 2009. Un an mai târziu, dezvoltatorul, Copper Beech Capital, a intrat în faliment. 

După 14 licitaţii şi niciun cumpărător, blocul cu 16 etaje, cu vedere spre lacul Plumbuita şi finalizat doar în proporţie de circa 85%, a intrat în noiembrie 2013 în portofoliul grupului Alpha Bank, care finanţase dezvoltarea proiectului cu 14 milioane de euro. 

Anul acesta, Blue Tower şi-a schimbat numele în Poseidon Residence, în care s-au mai investit peste patru milioane de euro.

„Poseidon Residence are ca termen de finalizare luna aprilie a anului 2017. Investiţia de 4,3 milioane de euro este recentă, fiind necesară finalizării proiectului. În ceea ce priveste politica de preţ, aceasta nu este încă finalizată”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Răzvan Caracota, directorul de vânzăril al Alpha Real Estate Services (ARES) divizia imobiliară a grupului Alpha Bank. 

Poseidon Residence are 156 de apartamente, majoritatea duplexuri. 

De la finanţator de proiecte imobiliare, la dezvoltator 

Înainte de criză, Alpha Bank a finaţat multe proiecte rezidenţiale din Bucureşti. O parte dintre acestea au fost preluate de bancă, după ce dezvoltatorii fie nu şi-au mai putut plăti ratele, fie au intrat în faliment. A fost cazul proiectului Blue Tower, dar şi a altor proeicte. Unu dintre acestea este Green Vista, preluat tot în toamna lui 2013. 

„Din totalul de 249 de apartamente, au mai rămas disponibile 12. Alte 49 de apartamente vor fi finalizate la începutul lui 2017. Investițiile pe care le preconizăm pentru acest proiect se ridică la 1,2 milioane de euro”, spune Iulian Călin, director general al ARES. 

În portofoliul ARES se mai află şi proiectul Doamna Ghica Plaza, în dezvoltarea căruia au fost implicaţi bancherul Dan Pascariu, brokerul Dan Sima, dramaturgul Adrian Lustig, dar şi avocaţii Călin Andrei Zamfirescu şi Stan Târnoveanu. ARES a anunţat recent că a vândut 95 de apartamente din totalul de 616, ceea ce ridică gradul apartamentelor vândute la 66%. 

Asmita Gardens, Parcul Privighetorilor din Băneasa, spații comerciale în București, Baia Mare și Bistrița, un parc logistic în Popesti-Leordeni, dar şi clădirea de birouri Cubic Center, care a aparţinut omului de afaceri Dinu Patriciu, se află acum în portofoliul ARES. 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...