Alro, cel mai mare consumator de energie electrică din România, vinde energie către populaţie

Alro, cel mai mare consumator de energie din ţară, este şi furnizor de mulţi ani şi are acum şi ofertă pentru consumatorii casnici. Cat de bună e oferta şi de ce a făcut-o
Mihai Nicuţ - lun, 29 oct. 2018, 20:14
Alro, cel mai mare consumator de energie electrică din România, vinde energie către populaţie

Grupul Alro, care deţine în România unităţi de producţie şi de prelucrare a aluminiului la Slatina şi de producere a aluminei din bauxită la Tulcea, are şi ofertă de vânzare de energie electrică pentru consumatorii casnici.

Astfel, potrivit chiar ofertei publicate de Alro, societatea vinde energie electrică pentru consumatorii casnici din toate cele opt zone de distribuţie din România. Preţul de vânzare a energiei este acelaşi pentru toată ţara, respectiv, 0,35 lei/kWh, doar preţul energiei, la care se adaugă tarifele de transport şi distribuţie, certificatele verzi, contribuţia de cogenerare, accizele şi TVA. Perioada de livrare este de 12 luni, de la data semnării contractului, iar oferta este valabilă până la data de 31 decembrie 2018.

Alro precizează în ofertă că „valoarea finala a pretului energiei poate fi modificata in functie de evolutia pietei de energie, a tarifelor reglementate de ANRE precum si a altor prevederi legale”.

Cu tot cu tarife şi contribuţii, pentru zona Muntenia Sud, unde este Bucureştiul, oferta Alro pentru consumatorii racordaţi la joasă tensiune este de 0,59 lei/kWh, fără TVA, o ofertă destul de puţin avantajoasă, şi teoretic nu ar trebui să se gasească prea mulţi doritori.

Spre exemplu, pentru un consum de 150 kWh lunar, specific zonei Bucureştiului, factura Alro se ridică la 105 lei, în condiţiile în care factura la furnizorul de ultimă instanţă (Enel) în regim de serviciu universal este de doar 86 de lei.

Alro, care este cel mai mare consumator de energie din România, din cauza procesului de fabricaţie al aluminiului (electroliză), este şi furnizor. Alro are licenţă de furnizare de la ANRE din 2010, şi a fost reînnoită în 2016. Alro este furnizor doar pentru consumul propriilor instalaţii, conducerea companiei declarând adesea în trecut că Alro nu vinde niciun MWh către terţi.

Solicitaţi să erxplice de ce au acum această ofertă către populaţie, cei de la Alro au explicat că firma este furnizor şi, prin regulamentul de furnizare nou elaborat de ANRE, este obligată să aibă ofertă şi pentru consumatorii casnici.
Alro a demarat un program pe termen lung de reducere a consumului de energie, concomitent cu creşterea producţiei totale şi a producţiei de aluminiu cu valoare adăugată mare. Anul trecut, compania a investit peste 142 de milioane de lei pentru modernizare tehnologică, eficienţă operaţională şi creşterea portofoliului de clienţi.
Grupul Alro este deţinut de omul de afaceri rus Vitali Matsitsky.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
Numărul de firme dizolvate a crescut cu peste 18,4% în primele şase luni din 2021, la 14.265, faţă de 12.046 în perioada ianuarie - iunie 2020, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional......
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape 75% dintre angajaţii din judeţ sunt plătiţi cu salariul minim pe economie şi doar o parte dintre aceştia beneficiază ...
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să meargă să se vaccineze
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au ...
România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă valului patru al pandemiei de COVID-19, iar cea "mai sigură" cale ...
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan Motor estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi, în urma măsurilor de ...