Altrade Com SRL, una dintre firmele care compun „imperiul” omului de afaceri Mircea Vasile Ilea, se divizează

Altrade Com SRL, firma controlată de omul de afaceri Mircea Vasilea Ilea, care activează în domeniul imobiliar, urmează să fie divizată parţial şi simetric, conform proiectului de divizare, întocmit la 23 iulie de asociaţii societăţii şi publicat recent în Monitorul Oficial. În urma divizării, se înfiinţează firmele Urbano Front SRL şi Urbano Back SRL care vor avea aceiaşi asociaţi ca firma divizată, reiese din proiectul de divizare consultat de Economica.net. Divizarea e în interesul asociaților și va avea loc prin transferul unor părți din patrimoniul Altrade Com către societățile nou-înfiinţate Urbano Front SRL şi Urbano Back SRL. Altrade Com va continua să funcţioneze după divizare, se mai arată în proiectul de divizare.
Cristina Şomănescu - mie, 25 aug. 2021, 23:51
Altrade Com SRL, una dintre firmele care compun „imperiul” omului de afaceri Mircea Vasile Ilea, se divizează

Omul de afaceri Mircea Vasile Ilea, care controlează Altrade Com, mai e asociat la circa 20 de firme, majoritatea din judeţul Cluj. Printre firmele active la care omul de afaceri e asociat se numără: Ascom Impex SRL, Hotel River Park SRL, Prego Prodcom SRL, Practic Invest SRL, Practic Invest Real Estate SRL, Orizont Central Alfa SRL, Orizont Central Beta SRL, Orizont Central Delta SRL, Orizont Central Gama SRLOrizont Confecţii Alfa SRL, Orizont Romarta Beta SRL, Ruttrans SA, Imoassist SRL, Locato SRL, Locato Construct SRL, potrivit informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de portalul de specialitate Termene.ro.

Altrade Com, care activează în domeniul imobiliar în Cluj, urmează să fie divizată parţial şi simetric.

Asociaţii firmei Altrade Com SRL Cluj sunt Mircea Vasile Ilea – cu 46,5% din capitalul social, Alexandru Şerban Paul – cu 36,5% şi firma Ascom Impex – cu 17%.

Ascom Impex e deţinută de omul de afaceri Mircea Vasile Ilea şi de Steliana Daniela Ilea, fiecare cu jumătate din capitalul social.

Capitalul social al Altrade Com e de 10.000 lei, împărțit în 1.000 părți sociale, fiecare cu valoarea nominală de 10 lei.

În urma divizării, capitalul social al Altrade Com se va micşora cu suma de 8.000 lei, prin anularea unui număr de 800 părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei. Anularea îi va afecta pe toţi asociaţii Altrade Com, proporţional cu ponderea deținută în societate. În final, capitalul social al Altrade Com va fi de 2.000 de lei, împărţit în 200 de părți sociale cu valoare nominală de 10 lei, potrivit proiectului de divizare din 23 iulie, publicat recent în Monitorul Oficial.

După divizare, asociaţii Altrade Com SRL vor deţine aceleaşi ponderi din capitalul social al firmei divizate: Vasile Mircea Ilea – 46,5% din capitalul social, Alexandru Şerban Paul – 36,5% şi firma Ascom Impex – 17%, conform proiectului de divizare consultat de Economica.net.

În urma divizării se înfiinţează firmele Urbano Front SRL şi Urbano Back SRL. Fiecare va avea capital social de 4.000 de lei.

Divizarea firmei Altrade Com SRL este simetrică, astfel încât părţile sociale la societăţile nou-înfiinţate Urbano Front SRL şi Urbano Back SRL vor fi repartizate asociaţilor societăţii divizate proporţional cu cotele de participare la capitalul social al Altrade Com.

Drept care, fiecare dintre firmele înfiinţate în urma divizării (Urbano Front şi Urbano Back) va avea capital social de 4.000 de lei (împărţit în 400 de părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei). Părţile sociale ale noilor societăți vor fi distribuite asociaţilor Altrade Com, cu titlu gratuit, proporţional cu ponderea pe care aceştia o deţin în prezent în societatea Altrade Com.

Concret, Vasile Mircea Ilea va deţine 46,5% din capitalul social al firmei Urbano Front şi din capitalul firmei Urbano Back, Alexandru Şerban Paul – 36,5% şi firma Ascom Impex – 17%, reiese din proiectul de divizare consultat de Economica.net.

Data efectivă a divizării e data înregistrării noilor societăţi Urbano Front şi Urbano Back la Oficiul Registrului Comerţului Cluj, se mai arată în proiectul de divizare.

Asociaţii Altrade Com spun că prin divizare urmăresc administrarea mai eficientă a activelor firmei. În urma divizării, sursele disponibilizate pentru investiții pot fi folosite în mod creativ și oportun de către fiecare societate în parte. De asemenea, societăţile noi, rezultate din divizare, vor putea adopta strategii flexibile de afirmare pe piața imobiliară. În urma divizării, firmele rezultate vor găsi surse de finanțare noi și vor putea desfășura o activitate cât mai eficientă, spun asociaţii în proiectul de divizare consultat de Economica.net.

Te-ar mai putea interesa și
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex. Alte nouă trenuri......
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul ...
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA pentru șoferii români a dispărut din grup. Președinte Eurohold: „Nu mai aveam nevoie de ea”
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA ...
EIG Re, societatea de reasigurare intra-grup care a primit aproape 1,6 miliarde de lei contra promisiunii de a achita daunele ...
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv ...
Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru ...