1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Ambasada României la Berlin cheamă nemţii la masă

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, 1 Decembrie 2014, Ambasada României la Berlin organizează un eveniment de degustare a produselor agroalimentare românești.

27 noi, 2014 | ECONOMICA.net

Ambasada României la Berlin organizează pe 1 Decembrie un eveniment de degustare a produselor agroalimentare românești, în cadrul unei recepţii la care sunt invitaţi peste 600 de reprezentanţi ai Guvernului german, precum şi ai instituţiilor federale şi ale landurilor din Germania, ai cercurilor de afaceri interesate să dezvolte relaţii comerciale cu România, diplomaţi alături de reprezentanţi mass-media.


"Prin modul de prezentare și promovare, produsele tradiționale românești, obținute după rețete strămoșești, vor face cunoscute invitaților germani zone precum Argeș, Bacău, Botoșani, București, Călărași, Galați, Mureș, Satu Mare sau Maramureș. (...)Astfel, acest eveniment reprezintă un bun prilej de promovare a producătorilor români, care respectă înalte standarde de calitate, având în vedere că la recepția de Ziua Națională se vor afla numeroși oameni de afaceri ce pot iniția relații directe de colaborare cu firmele românești.", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Oaspeții vor avea ocazia să deguste dulcețuri și siropuri de afine, caise, mure, căpșuni, cireșe, Magiunul de Prune Topoloveni, singurul produs românesc atestat la nivel european, brânzeturi cum sunt cașcavalul, Telemeaua de Ibănești, cașul sau untul, covrigii musceleni, produse din carne precum pastrama de oaie, cârnații uscați, salamul uscat sau șunca afumată, alături de cozonac, vin și palincă, atestate ca produse tradiționale de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Totodată, de pe masă nu vor lipsi nici legumele și fructele românești, nici Salamul de Sibiu, produs pentru care s-au început demersurile în vederea obținerii protecției la nivel european.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO