1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

News

Amenzile de circulaţie cresc cu 19%, de la 1 mai

De la 1 mai, salariul minim pe economie creşte, de la 1.050 de lei, la 1.250 de lei, potrivit unei decizii a Guvernului adoptată la finalul anului trecut. Vestea proastă, pentru toţi şoferii, este că, tot de la 1 mai, cresc şi amenzilde de circulaţie, cu 19%.

05 apr, 2016 | ECONOMICA.net

Majorarea salariului minim aduce după sine şi o creştrere cuantumului amenzilor rutiere. Potrivit art.98 din Codul Rutier, amenzile contravenţionale se stbilesc pe clase, în funcţie de numărul de puncte amendă aplicte. Un punct-amendă reprezintă, valoric, 10% din salariul minim brut pe economie, deci o creştere a acestui aduce cu sine o creştere a amenzilor. Astfel, cele mi mici amenzi, cele aplicabile clasei I de sancţiuni, că vorbitul la telefon, faptul că nu aţi semnalizat, sau ne-purtarea centurii de siguranţă, ajung la 250 de lei (2-3 puncte amendă).

Cele mai mari amenzi aplicate persoanelor fizice sunt din clasa IV, şi ajung la 20 de puncte-amendă, adică 2.500 de lei. Aici intră, spre exemplu, cei care conduc o maşină a cărei Inspecţie Tehnică Periodică a expirat, cei care intră pe drumurile modernizate cu noroi pe roţi, cei care transport copii mai mici de 12 ani pe locurile din faţă sau cei care conduc o maşină care nu are montate una dintre cele două plăcuţe de înmtriculare.

Vezi clasele de amenzi din CODUL RUTIER aici

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO