1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

ANAT: România atrage 2,5 milioane de turişti din care 1,7 milioane vin pentru afaceri

România atrage 2,5 milioane de turişti din care 1,7 milioane vin pentru afaceri şi numai 800.000 vin pentru turism şi vacanţe, a declarat, joi, vice-preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, la conferinţa 'Connecting Europe through Innovation'.

17 mai, 2018 | Agerpres

'Eu vă spun că noi avem 2,5 milioane de turişti total. 1,5 sau 1,7 vin pentru corporate, pentru business, vin să facă afaceri cu România. România este foarte interesantă din punct de vedere afaceri, turişti, vacanţe şi aşa mai departe. Sunt circa 800.000 de oameni. Faţă de o Franţă cu 80 de milioane, noi cu 2,5 milioane (de turişti, n.r.) vă las să trageţi singuri concluziile ca să vedeţi de ce România rămâne permanent o ţară cu potenţial. De ce se întâmplă acesta? Se întâmplă pentru că numai declarativ toţi cei care au fost în ultimii 28 de ani la guvernare, mai buni, mai răi, mai performanţi, mai puţini performanţi, aşa au început toate campaniile electorale au vorbit de economie şi turismul: o să facem şi o să rupem pisica în 30' a spus Alin Burcea.

Potrivit acestuia, lucrurile nu s-au întâmplat aşa, iar aducerea de turişti rămâne un deziderat. Alin Burcea susţine că din 2.400 de agenţii numai 40 aduc turişti în România.

'România are potenţial de 28 de ani. Atât are România, potenţial. De 28 de ani, am 55 de ani, speram că până voi ajunge la pensie potenţialul României să fie valorificat. Nu o să trăiesc acest moment şi îi las moştenire fiicei mele să mă anunţe şi pe mine pe lumea ailaltă când vom reuşi şi noi să ajungem undeva', a afirmat Alin Burcea.

De asemenea, acesta a menţionat că România nu este în stare să cheltuiască bugetul de promovare şi că din 5,5 milioane de euro, anul trecut s-au cheltuit 1,8 milioane de euro. Burcea a mai spus că România nu are hoteluri şi că ar trebui atraşi cei care vor să investească în hoteluri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO