Anca Dragu: Avem o sincopă în coaliţie. Probabil vom avea luni discuţia

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a criticat duminică decizia premierului Florin Cîţu de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii şi a precizat că există o "sincopă" în coaliţie.
AGERPRES - Dum, 18 apr. 2021, 12:41
Anca Dragu: Avem o sincopă în coaliţie. Probabil vom avea luni discuţia

„Nu vorbim la trecut (de coaliţia de guvernare – n.r.), vorbim la viitor. (…) Avem o sincopă. (…) Ne-am trezit cu această situaţie total neplăcută în care premierul l-a demis pe unul dintre miniştri, pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, şi a fost un gest unilateral, fără discuţie, dincolo de orice limită şi orice dialog firesc în cadrul coaliţiei, dar m-aş feri să spun că este criză. (…) Noi vrem să ne aşezăm la masa discuţiilor, la dialog. (…) În acest moment, noi spunem că, din păcate, nu putem avea încredere în premierul Cîţu, dar, pe de altă parte, coaliţia trebuie să continue activitatea. (…) Vrem să începem să discutăm. Conceptul de negociere, de dialog, de masa discuţiilor trebuie să existe în spaţiul public, să existe mai des. Nu este vorba de înţelegeri pe sub masă, este vorba de un dialog serios, cu reguli, cu criterii şi reguli clare. (…) Nu cred că cineva se aştepta ca discuţia să aibă loc imediat, în minutul 1, dar probabil că vom avea cel mai târziu luni discuţia în coaliţie”, a declarat Anca Dragu, într-o emisiune la Prima TV.

Preşedintele Senatului estimează că situaţia va fi deblocată în două săptămâni.

Anca Dragu a subliniat că participarea miniştrilor USR PLUS la şedinţa de Guvern de joi a fost un mesaj de responsabilitate.

„Faptul că au mers la şedinţă arată angajamentul pe care îl au miniştrii noştri pentru Guvern şi pentru coaliţie. (…) Faptul că noi ne comportăm responsabil, nu ca un copil răsfăţat care zice ‘ok, îmi iau jucăriile şi plec’, nu trebuie confundată cu slăbiciunea”, a subliniat preşedintele Senatului.

Ea a susţinut, de asemenea, că premierul Florin Cîţu nu a explicat decizia de revocare a lui Vlad Voiculescu.

„Nu am auzit explicaţii din partea premierului cu privire la demiterea lui Vlad Voiculescu. (…) Cred că tot pe surse s-au mai scurs informaţii, păreri, impresii cum că ar fi o tensiune între ei, dar noi nu am văzut o evaluare asupra activităţii ministrului Voiculescu. Nu aş putea să spun ce a dus la această demitere, cu siguranţă acel ordin mi se pare un pretext slab. Este vorba de un ordin care a fost discutat în CNSU, este un ordin care stabiliea nişte criterii, în niciun caz nu băga vreo localitate în carantină”, a completat preşedintele Senatului.

Întrebată dacă scenariul ieşirii de la guvernare este luat în calcul, Anca Dragu a răspuns: „Noi suntem aici să construim, noi vrem să aplicăm programul de guvernare”.

Despre o rocadă între Florin Cîţu şi Ludovic Orban la şefia Guvernului, ea a susţinut că o astfel de propunere trebuie să vină din partea liberalilor.

Totodată, întrebată despre posibilitatea susţinerii de către USR PLUS a unei moţiuni de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu, ea a răspuns: „Noi vrem să construim şi nu vrem să dăm satisfacţie oponenţilor”.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 21.01.2022
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 21.01.2022
Cursul euro/leu rămâne aproape de cel anunţat ieri de BNR. Dolarul creşte uşor.
Şeful STB: Suspendarea grevei nu a fost pusă în practică. Instanţa se va pronunţa vineri vizavi de legalitatea acestei acţiuni
Şeful STB: Suspendarea grevei nu a fost pusă în practică. Instanţa se va pronunţa vineri vizavi de legalitatea acestei ...
Suspendarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) decisă joi de instanţă nu a fost pusă în practică ...
Adrian Câciu: Trebuie să fim responsabili şi să recunoaştem eşecul liberalizării pieţei de energie
Adrian Câciu: Trebuie să fim responsabili şi să recunoaştem eşecul liberalizării pieţei de energie
Guvernul şi Parlamentul trebuie să vină în perioada următoare cu o serie de soluţii care să genereze declinul preţurilor, ...