Anca Dragu: Avem o sincopă în coaliţie. Probabil vom avea luni discuţia

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a criticat duminică decizia premierului Florin Cîţu de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii şi a precizat că există o "sincopă" în coaliţie.
AGERPRES - Dum, 18 apr. 2021, 12:41
Anca Dragu: Avem o sincopă în coaliţie. Probabil vom avea luni discuţia

„Nu vorbim la trecut (de coaliţia de guvernare – n.r.), vorbim la viitor. (…) Avem o sincopă. (…) Ne-am trezit cu această situaţie total neplăcută în care premierul l-a demis pe unul dintre miniştri, pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, şi a fost un gest unilateral, fără discuţie, dincolo de orice limită şi orice dialog firesc în cadrul coaliţiei, dar m-aş feri să spun că este criză. (…) Noi vrem să ne aşezăm la masa discuţiilor, la dialog. (…) În acest moment, noi spunem că, din păcate, nu putem avea încredere în premierul Cîţu, dar, pe de altă parte, coaliţia trebuie să continue activitatea. (…) Vrem să începem să discutăm. Conceptul de negociere, de dialog, de masa discuţiilor trebuie să existe în spaţiul public, să existe mai des. Nu este vorba de înţelegeri pe sub masă, este vorba de un dialog serios, cu reguli, cu criterii şi reguli clare. (…) Nu cred că cineva se aştepta ca discuţia să aibă loc imediat, în minutul 1, dar probabil că vom avea cel mai târziu luni discuţia în coaliţie”, a declarat Anca Dragu, într-o emisiune la Prima TV.

Preşedintele Senatului estimează că situaţia va fi deblocată în două săptămâni.

Anca Dragu a subliniat că participarea miniştrilor USR PLUS la şedinţa de Guvern de joi a fost un mesaj de responsabilitate.

„Faptul că au mers la şedinţă arată angajamentul pe care îl au miniştrii noştri pentru Guvern şi pentru coaliţie. (…) Faptul că noi ne comportăm responsabil, nu ca un copil răsfăţat care zice ‘ok, îmi iau jucăriile şi plec’, nu trebuie confundată cu slăbiciunea”, a subliniat preşedintele Senatului.

Ea a susţinut, de asemenea, că premierul Florin Cîţu nu a explicat decizia de revocare a lui Vlad Voiculescu.

„Nu am auzit explicaţii din partea premierului cu privire la demiterea lui Vlad Voiculescu. (…) Cred că tot pe surse s-au mai scurs informaţii, păreri, impresii cum că ar fi o tensiune între ei, dar noi nu am văzut o evaluare asupra activităţii ministrului Voiculescu. Nu aş putea să spun ce a dus la această demitere, cu siguranţă acel ordin mi se pare un pretext slab. Este vorba de un ordin care a fost discutat în CNSU, este un ordin care stabiliea nişte criterii, în niciun caz nu băga vreo localitate în carantină”, a completat preşedintele Senatului.

Întrebată dacă scenariul ieşirii de la guvernare este luat în calcul, Anca Dragu a răspuns: „Noi suntem aici să construim, noi vrem să aplicăm programul de guvernare”.

Despre o rocadă între Florin Cîţu şi Ludovic Orban la şefia Guvernului, ea a susţinut că o astfel de propunere trebuie să vină din partea liberalilor.

Totodată, întrebată despre posibilitatea susţinerii de către USR PLUS a unei moţiuni de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu, ea a răspuns: „Noi vrem să construim şi nu vrem să dăm satisfacţie oponenţilor”.

Te-ar mai putea interesa și
România importă aproximativ 1.000 de MW de electricitate duminică dimineaţă, la un consum de 5.000 MW, după oprirea reactorului 2 de la Cernavodă
România importă aproximativ 1.000 de MW de electricitate duminică dimineaţă, la un consum de 5.000 MW, după oprirea ...
România importă aproximativ 1.000 MW duminică dimineaţă, după oprirea planificată a unităţii 2 de la Cernavodă, potrivit datelor privind starea sistemului energetic naţional, postate în......
Dosarul nuclear iranian: Preşedintele Rouhani, optimist în privinţa unui acord privind ridicarea sancţiunilor
Dosarul nuclear iranian: Preşedintele Rouhani, optimist în privinţa unui acord privind ridicarea sancţiunilor
Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat sâmbătă că este optimist cu privire la discuţiile vizând reînvierea ...
Resturile rachetei chineze scăpate de sub control s-au dezintegrat deasupra Oceanului Indian
Resturile rachetei chineze scăpate de sub control s-au dezintegrat deasupra Oceanului Indian
Un segment semnificativ din racheta chineză reintrată duminică în atmosfera Pământului s-a dezintegrat deasupra Oceanului ...
Record: 110.633 doze de vaccin administrate în 24 de ore. Peste 10 mii de persoane imunizate la Maratonul Vaccinării din Bucureşti
Record: 110.633 doze de vaccin administrate în 24 de ore. Peste 10 mii de persoane imunizate la Maratonul Vaccinării din ...
Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva COVID-19 informează că, în ultimele ...