1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

News

ANCOM: Consultare publică privind modificarea procedurii de autorizare a furnizării serviciilor de programe audiovizuale

Autoritatea Nationala pentru Administrare şi Reglementare în Comunicatii (ANCOM) a lansat joi spre consultare publica un proiect de decizie pentru modificarea procedurii de autorizare a furnizarii serviciilor de programe audiovizuale, 6 aprilie 2015 fiind data limita până la care pot fi depuse observatiile si propunerile pe acest proiect, informeaza ANCOM.

06 mar, 2015 | Agerpres

Prin aceste modificari, Autoritatea doreste sa clarifice conditiile de eliberare, modificare si prelungire a licentei de emisie sau a documentelor ce sunt strâns legate de licenta de utilizare a frecventelor radio în sistem digital terestru (autorizatia tehnica si autorizatia de asignare a frecventelor). Modificarile propuse sunt în sensul facilitarii procesului de eliberare a actelor administrative necesare autorizarii furnizarii serviciilor de programe audiovizuale de catre ANCOM, prin simplificarea acestuia, în beneficiul titularilor, scrie Agerpres.

Astfel, ANCOM propune clarificarea art. 3 din Decizia nr. 629/ 2010 astfel încât utilizarea efectiva a frecventelor radio sa fie permisa dupa obtinerea si a autorizatiei tehnice, asa cum este prevazut si în Legea audiovizualului. În cazul modificarii licentei de emisie a unui furnizor ca urmare a modificarii datelor de identificare ale acestuia, ANCOM va actualiza automat, în 15 zile, si autorizatia tehnica a furnizorului.

O alta modificare propusa de ANCOM se refera la majorarea termenului limita pentru depunerea solicitarilor de prelungire a termenului de valabilitate a licentelor de emisie, de la 30 la 45 de zile calendaristice. Aceasta prelungire este necesara pentru a acorda titularilor posibilitatea de a se încadra în termenul stabilit si cu prezentarea licentei audiovizuale prelungite în mod corespunzator de catre Consiliul National al Audiovizualului.

De asemenea, o alta modificare propusa este ca verificarile tehnice ale statiei de emisie ce sunt efectuate de ANCOM sa se faca în termen de 30 de zile calendaristice de la data depunerii sau completarii, dupa caz, a documentatiei prezentate de catre furnizori pentru acordarea autorizatiei tehnice.

Potrivit datelor ANCOM, pentru furnizarea serviciilor de programe audiovizuale în România, un furnizor trebuie sa detina o licenta audiovizuala eliberata de Consiliul National al Audiovizualului, iar de la ANCOM trebuie sa primeasca o licenta de emisie în cazul transmisiilor în format analogic sau o licenta de utilizare a frecventelor radio în sistem digital terestru în cazul transmisiilor serviciilor de programe de televiziune în sistem digital terestru, precum si autorizatia tehnica corespunzatoare.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO