Angajaţii de la Reparaţii Locomotive din CFR au încheiat protestul după ce au primit salariile

Angajaţii de la Societatea Reparaţii Locomotive din CFR au încheiat acţiunea de protest în jurul orei 14.30, după ce salariile le-au fost virate în cont, a declarat Maxim Rodrigo, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transporturi Feroviare, precizând că traficul feroviar nu a fost perturbat.
Economica.net - mie, 17 apr. 2013, 12:55
Angajaţii de la Reparaţii Locomotive din CFR au încheiat protestul după ce au primit salariile

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transporturi Feroviare din România şi al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Feroviare, Maxim Rodrigo, a declarat pentru MEDIAFAX că angajaţii de la filialele societăţii Reparaţii Locomotive şi Automotoare au încetat protestul după ce s-au deblocat conturile.

„A încetat protestul, dar nu înţelegem de ce trebuie să ajungem aici ca să ne primim salariile”, a spus liderul sindical.

El a precizat că nu au fost probleme în traficul feroviar din cauza protestului spontan al angajaţilor de la societatea Reparaţii Locomotive, deoarece au fost folosite rezervele şi multe dintre locomotive erau deja pe drum în momentul în care oamenii au încetat lucrul.

Aproximativ 2.000 de angajaţi de la societatea Reparaţii Locomotive din cadrul CFR au oprit spontan lucrul, miercuri dimineaţă, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile.

Maxim Rodrigo a precizat că Reparaţii Locomotive şi Automotoare are sediul în Braşov, dar protestul s-a desfăşurat la toate filialele din ţară unde există sedii ale societăţii.

Salariaţii spun că ar fi trebuit să primească banii de luni, dar au fost anunţaţi că vor întârzia o zi, iar miercuri conducerea societăţii le-a transmis că banii au fost trimişi către bancă, dar se pare că banca a pus poprire pe conturi, a mai spus Rodrigo.

CFR Călători a virat joi 1,7 milioane de lei pentru plata salariilor angajaţilor filialei de reparaţii a locomotivelor, dar banii nu au ajuns la beneficiari fiindcă „circuitul financiar nu s-a derulat corespunzător” şi „se depun eforturi” pentru remedierea situaţiei, potrivit Ministerului Transporturilor.

„Circuitul financiar intern nu s-a derulat corespunzător, ceea ce a cauzat întârzieri la plata salariilor pentru un număr de aproximativ 800 de salariaţi, din totalul de 1.800 angajaţi”, preciza Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a discutat această problemă în şedinţa operativă de miercuri dimineaţă, împreună cu managerul şi preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR Călători, şi a solicitat aplicarea în mod urgent a măsurilor necesare împotriva persoanelor responsabile, astfel încât probleme de acest gen să fie evitate pe viitor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Putin propune negocieri cu NATO pentru a împiedica extinderea Alianţei spre Rusia
Putin propune negocieri cu NATO pentru a împiedica extinderea Alianţei spre Rusia
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a propus miercuri NATO să înceapă negocieri pentru a împiedica Alianţa Atlantică ...
De Ziua Națională, Nordis Group pune imagini cu România pe ecrane din cele mai mari orașe ale lumii: New York, Londra, Dubai, Roma, Tel Aviv, Sydney și București
De Ziua Națională, Nordis Group pune imagini cu România pe ecrane din cele mai mari orașe ale lumii: New York, Londra, ...
Nordis Group, dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, aduce România în lumina reflectoarelor pe ...
Numărul migranţilor internaţionali a crescut în 2020, în pofida pandemiei de COVID-19
Numărul migranţilor internaţionali a crescut în 2020, în pofida pandemiei de COVID-19
Numărul migranţilor internaţionali a crescut uşor în 2020, în pofida impactului brutal al pandemiei de COVID-19 asupra ...