1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Angajaţii din industria farma câştigă, în medie, 656 de euro net lunar, cel mai puţin din Europa Centrală şi de Est - paylab

Salariul mediu net în industria farmaceutică din România este de 656 de euro pe lună, potrivit informaţiilor furnizate de utilizatorii platformei de salarii Paylab.ro, lansată de eJobs. Salariile medii nete din industria farma locală sunt, potrivit platformei Paylab, cele mai mici din Europa Centrală și de Est.

28 aug, 2019 | ECONOMICA.net

eJobs a realizat un clasament al salariilor încasate de angajaţii români din domeniul farmaceutic, pe baza informaţiilor furnizate de utilizatorii platformei de salarii Paylab.ro - angajaţi sau foşti angajaţi în această industrie. Ulterior, a comparat datele obţinute cu informaţiile furnizate de angajaţii din farma din alte state europene pe platformele paylab din acele state. 

În medie, peste 1.000 de euro net lunar câştigă, în farma, doar estonienii (aproape 1.400 de euro pe lună), lituanienii (1.100 de euro lunar) şi cehii (aproape 1.100 de euro pe lună), arată datele Paylab din ţările respective.

Spre comparaţie, angajaţii din Letonia care lucrează în farma câștigă, în medie, 994 de euro net pe lună, cei din Ungaria - 982 de euro, iar cei din Bulgaria încasează 887 de euro pe lună net.

“Au fost ani în care industria farma era una dintre cele mai vânate de candidați, datorită salariilor mari pe care le oferea. În continuare este unul dintre sectoarele bine plătite, însă, între timp, au crescut mult alte domenii care, tocmai prin prisma acestei expansiuni foarte rapide, au trebuit să compenseze cu salarii mari și au trecut în fața Farmaceuticelor. Mă refer aici în primul rând la IT și apoi, desigur, la banking, servicii financiare, servicii juridice. Odată ce ritmul de extindere a ajuns la un nivel de plafon, și ritmul de creștere a salariilor s-a stabilizat”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest moment, peste 700 de joburi în industria farmaceutică sunt disponibile pe ejobs.ro. Trei sferturi dintre acestea se adresează candidaților cu un nivel mediu de experiență (2-5 ani) sau care se află în poziții de senioritate (peste 5 ani de experiență).

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparține companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. eJobs.ro are un număr de peste 4 milioane de CV-uri, peste 2 milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic și o bază de emailing de peste 1,3 milioane de potențiali candidați, precum și o bază de fani de 290.000 pe Facebook.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO