1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

ANPC: Românilor le e frică să-şi facă un credit. Băncile ar trebui să facă oferte corecte, transparente şi foarte clare

Băncile ar trebui să facă oferte corecte, transparente şi foarte clare deoarece încrederea românilor în bănci este scăzută, a declarat, luni, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Alexandru Dunca, la conferinţa 'Ziua Consumatorului de Servicii Financiare'.

16 mar, 2015 | Agerpres

'Fac un apel către instituţiile financiar-bancare să fie un pic mai deschise sau o deschidere mult mai largă faţă de consumatorii aflaţi în situaţii dificile în acest moment. Ar trebui să venim cu soluţii optime. Nu uitaţi, în acest moment credibilitatea instituţiilor financiar-bancare este un pic scăzută. Românii nu mai au încredere în bănci, le este teamă să mai facă un credit şi din acest punct de vedere ar trebui să comunicăm mai mult, să informaţi mai mult şi orice oferte pe care le faceţi să fie corecte, transparente, precise şi foarte clare', a spus Marius Alexandru Dunca.

Preşedintele ANPC a precizat că la sediul instituţiei vin foarte multe sesizări în ceea ce priveşte comportamentul unor recuperatori de creanţe. Aceştia se plâng că le sunt ameninţate familiile, vecinii sunt sunaţi sau că le sunt abordaţi copii în faţa blocului, scrie Agerpres.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a organizat luni conferinţa 'Ziua Consumatorului de Servicii Financiare', care face parte dintr-o serie de evenimente prilejuite de Ziua Mondială a Consumatorilor din 15 martie.

Conferinţa este organizată de ANPC împreună cu Asociaţia Societăţilor Finciare ALB România şi Institutul Social-Democrat 'Ovidiu Şincai'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO