Anul Autostrăzii Sibiu – Pitești se prelungește în 2021. Evaluarea pentru lotul 4 se întinde până în ianuarie

Suspansul privind câștigătorul licitației pentru secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș din cel mai important proiect rutier al României se prelungește până anul viitor, potrivit informațiilor din SEAP. Ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat în repetate rânduri că 2020 este anul Autostrăzii Sibiu – Pitești.
Anemona Andone - joi, 19 nov. 2020, 19:26
Anul Autostrăzii Sibiu – Pitești se prelungește în 2021. Evaluarea pentru lotul 4 se întinde până în ianuarie

Compania de Drumuri a prelungit joi până pe 19 ianuarie 2021 termenul pentru evaluarea financiară a ofertelor depuse la licitația pentru secțiunea 4 din Autostrada Sibiu – Pitești.

Asta deși pe site-ul său este menționată data de 5 decembrie pentru comunicarea rezultatului licitației iar șeful Transporturilor a spus că 2020 este anul Autostrăzii Sibiu – Pitești.

Ofertele pentru această secțiune se află în evaluare încă din august 2019 iar etapa de evaluare tehnică s-a încheiat oficial în 18 mai 2020 (foto jos).

Conform celor mai recente inforrmații, chinezii de la China Railway sunt cu un pas mai aproape să câștige licitația pentru secțiunea 4 din Autostrada Sibiu – Pitești, după ce a fost admisă contestația lor la ultima solicitare de clarificări a Companiei de Drumuri. Acesta ar putea fi primul contract de autostradă din România semnat cu o companie din China.

CNAIR a lansat pe 9 martie 2019 licitaţia de „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (km 81+900 – km 91+761) în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenți tunelului Momaia. Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de 2 miliarde de lei, fără TVA.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, din care 16 luni pentru activitatea de proiectare și 44 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, unul dintre cei mai mari exportatori ai României.

Rămâne de văzut dacă anul 2020 va mai aduce vreo noutate privind acest proiect rutier, precum publicarea în SEAP a anunțului pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu, așa cum a anunțat tot ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...