Apa Nova a deschis un escape room interactiv în care jucătorii vor încerca să producă apa potabilă – FOTO și VIDEO

Apa Nova a inaugurat, joi, un escape room interactiv în care jucătorii vor încerca să producă apa potabilă. Aceştia vor trece printr-o serie de provocări derivate din procesele folosite de Apa Nova pentru a asigura bucureştenilor apă potabilă.  
Lidia Neagu - joi, 18 apr. 2019, 12:35
Apa Nova a deschis un escape room interactiv în care jucătorii vor încerca să producă apa potabilă - FOTO și VIDEO

Camera „H2Out – Powered by Apa Nova” se află la sediul Captive Escape Room din București.

Puțini sunt cei care cunosc întreg procesul prin care este produsă apa potabilă de care se bucură peste 2,2 milioane de locuitori ai capitalei. Acesta este și motivul pentru care Apa Nova, compania responsabilă cu alimentarea cu apă potabilă a orașului, a inaugurat escape room-ul H2Out.

„Am dezvoltat acest escape room plecând de la ideea ca apa este o resursă finită, iar apa potabilă este un produs finit. Oamenii trebuie să conștientizeze că de la apa brută pe care o preluăm din râu până la aduce o apă potabilă şi de calitate în casele oamenilor este un proces tehnologic complex”, a declarat directorul general al Apa Nova, Mădălin Mihailovici.

Camera propune un scenariu pentru anul 2143 în care Pământul nu mai arată la fel, iar marele război nuclear declanşat de lipsa apei potabile a transformat totul în ruine. În urma lui, au rămas câţiva supravieţuitori, care se luptă zi de zi cu furtunile violente de nisip. În acest peisaj dezolant, o comunitate mică de oameni rămasă pe locul unde, până nu demult, exista Bucureştiul, este pusă în o situatie limită: staţia de tratare a apei s-a defectat, iar jucătorii trebuie să o repună în funcţiune şi să producă apa potabilă.

Jucătorii au la dispoziţie o oră pentru a dezlega misterele din escape room şi pot forma echipe între doi şi şase persoane. Jocul este unul liniar şi se adresează adulţilor, limita minimă fiind de 14 ani.

„Dificultatea jocului va fi dată de numărul de echipe care va evada. Este construit în jurul etapelor de tratre a apei, în sensul că ei vor trebui să parcurga aceste etape, să caute informaţii, să caute indicii, să vadă ce mecanisme pto să acţioneze acolo ca ei să rezolve fiecare etapă, iar la final să reuşească să facă admisia apei în sistem”, a declarat Mihai Ungureanu, asociat al Captive Escape Room.

Scopul spațiului este educarea publicului în ceea ce privește circuitul pe care îl parcurge apa de la râu până la robinet și cuprinde elemente din procesul de captare, tratare și distribuție a apei.

„Apa este o resursă finită care trebuie apreciată, povestea camerei și mecanismul „de ieșire” al jocului interactiv transmite jucătorilor eforturile considerabile din spatele oricărui pahar de apă potabilă. De multe ori complexitatea proceselor de producție, tratare și distribuție din spatele fiecărui pahar de apă este o necunoscută pentru consumatori, lucru pe care dorim să îl schimbăm. De aceea, Apa Nova a creat acest instrument neconvențional, o premieră în manieră de comunicare pentru o companie cu un profil și domeniu de activitate precum cel al nostru”, a mai spus Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova.

Apa Nova Bucureşti are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Din 2000, Apa Nova (parte a Grupului Veolia) și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiului București. În cei 19 ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții care depășesc 458 de milioane de euro până în prezent.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody's a îmbunătăţit luni la "Baa3" ratingul pe termen lung atribuit companiei naţionale de transport a energiei electrice ...
Intesa Sanpaolo ar putea finanța compania rusă Novatek pentru producția de gaze naturale în zona arctică
Intesa Sanpaolo ar putea finanța compania rusă Novatek pentru producția de gaze naturale în zona arctică
Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, ar putea ajuta la finanţarea proiectului Arctic LNG 2 al firmei ruse ...
Cehia înăsprește restricțiile în contextul extinderii pandemiei de coronavirus
Cehia înăsprește restricțiile în contextul extinderii pandemiei de coronavirus
Guvernul ceh a anunţat miercuri o înăsprire a controalelor şi restricţiilor sanitare, ca răspuns la o recrudescenţă ...