APIA: Cererile unice de plată pentru anul 2017 se depun până pe 15 mai

Termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată în vederea obţinerii de subvenţii în agricultură este 15 mai 2017, a anunţat, marţi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
Economica.net - mar, 02 mai 2017, 11:13
APIA: Cererile unice de plată pentru anul 2017 se depun până pe 15 mai

APIA a recomandat fermierilor ca, înainte de a merge la Centrele agenţiei, să se prezinte la Primărie pentru a verifica în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizează, iar dacă au în exploataţie şi animale să verifice situaţia acestora în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE).

Cererile unice de plată se depun la centrele judeţene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Potrivit unui comunicat al APIA remis AGERPRES, până în prezent, au fost depuse în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată în anul 2017, un număr de 601.172 cereri pentru o suprafaţă de 3.462.500,35 hectare.

Săptămâna trecută, ministrul de resort, Petre Daea, a cerut Direcţiilor Agricole Judeţele să asigure transportul fermierilor care nu se pot deplasa până la centrele APIA pentru depunerea cererilor de plată şi să le acorde acestora asistenţă tehnică.

‘Pentru buna desfăşurare a procesului de depunere a cererilor de plată la nivelul întregii ţări, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a dispus măsuri de sprijin din partea Direcţiilor Agricole Judeţene (DAJ-uri), în vederea asigurării prezenţei potenţialilor beneficiari la centrele locale/judeţene ale APIA’, se preciza într-un comunicat al ministerului remis pe 27 aprilie AGERPRES.

Astfel, reprezentanţii Direcţiilor Agricole Judeţele vor asigura transportul fermierilor care nu se pot deplasa către centrele APIA şi le vor acorda asistenţă pentru realizarea cererilor de plată.

‘În acest sens, specialiştii din cadrul Direcţiilor Agricole Judeţene comunică în permanenţă cu fermierii şi cu unităţile administrativ teritoriale, fiind repartizaţi pe localităţi, iar acolo unde identifică beneficiari care se află în imposibilitatea de a ajunge la centrele APIA, vor pune la dispoziţie transport pentru a depune cererile şi vor acorda suport tehnic pentru completarea acestora, respectându-se astfel termenul limită de 15 mai 2017’, mai spun oficialii ministerului.

Sprijinul financiar aferent Campaniei 2017 este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Te-ar mai putea interesa și
Semnal de preț? Nuclearelectrica a vândut energie electrică pentru tot anul 2026 la 90 de euro/MWh
Semnal de preț? Nuclearelectrica a vândut energie electrică pentru tot anul 2026 la 90 de euro/MWh
Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavoadă, a vândut energie electrică cu livrare în anul 2026 pe piața centralizată a conractelor bilaterale, la prețuri mai mari decât......
41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj
41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj
Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu ...
Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea a 42 km
Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea ...
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea în Guvern a unui proiect de act normativ privind ...
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare a biletelor în cazul falimentului companiei aeriene
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare ...
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România este propunerea lui Alin Burcea, noul președinte ...