Aproape 547.000 de persoane au ales trenul pentru a ajunge la destinaţii, de Crăciun

Numărul de pasageri care au folosit trenul pentru a ajunge la destinaţiile dorite în minivacanţa dintre 21 şi 26 decembrie 2012, prilejuită de Sărbătoarea Crăciunului, a crescut faţă de o perioadă obişnuită cu peste 18%, fiind de aproape 547.000, informează CFR Călători.
Economica.net - vin, 28 dec. 2012, 20:28
Aproape 547.000 de persoane au ales trenul pentru a ajunge la destinaţii, de Crăciun

Potrivit sursei citate, în intervalul 21 – 26 decembrie 2012, peste 546.900 de pasageri au ales călătoria cu trenul spre diverse destinaţii pentru a petrece această perioadă.

Pe 21 decembrie, când a fost înregistrat traficul cel mai mare, creşterea a fost cu peste 32% la trenurile cu regim de rezervare şi respectiv cu peste 20% la trenurile Regio.

Rutele cele mai solicitate au fost cele dinspre Bucureşti spre Valea Prahovei şi Moldova, dinspre Cluj spre Moldova şi dinspre Bucureşti spre Craiova şi Timişoara, unde cele mai multe trenuri au avut gradele de ocupare de peste 100%.

CFR Călători reaminteşte că pasagerii pot beneficia de reduceri importante la călătoria cu trenul pe mai multe rute. Astfel, la călătoria pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia şi Braşov şi retur cu trenurile InterRegio, reducerile sunt între 31% şi 56%, inclusiv în cursul săptămânii în perioada ianuarie – februarie 2013.

Reduceri se mai acordă şi la călătoriile între staţiile Brăila – Galaţi, Oradea – Satu Mare, Dej Călători – Baia Mare, Oradea – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Târgu Mureş, la trenurile IR şi IC. Acestea sunt cuprinse între 30 şi 45% la clasa I şi între 30 şi 50% la clasa a II-a.

De asemenea, posesorii de abonamente valabile la trenurile Regio pot să călătorească fără plata diferenţelor tarifare la trenurile InterRegio, cu anumite trenuri şi pe anumite rute, cum ar fi cele între Orăştie – Alba Iulia, Teiuş – Şibot, Beia – Mediaş, Războieni – Alba Iulia, iar prin oferta ‘Trenurile Zăpezii’ CFR Călători acordă reduceri de 25% la unele trenuri spre şi dinspre Valea Prahovei, Vatra Dornei şi Piatra Neamţ.

Totodată, se pot alege şi alte variante tarifare care acordă reduceri la transport prin ofertele comerciale existente.

CFR Călători menţionează că distribuţia biletelor se realizează atât online, pe site-ul www.cfrcalatori.ro, cât şi prin casele de bilete din staţiile şi agenţiile de voiaj CFR şi de la distribuitori autorizaţi (agenţii de turism) şi automatele de vânzare din staţiile CFR.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că va iniţia modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate privind funcţionarea şcolilor, în sensul în care data de referinţă să fie......
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă ...
Fostul ministru liberal al Muncii Violeta Alexandru consideră că autorităţile greşesc cu menţinerea unor reguli şi ...
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Turbomecanica a înreigstrat în primul trimestru o scădere de 30% a cifrei de afaceri
Cifra de afaceri a Tubomecanica s-a diminuat în primele trei luni ale acestui an cu 29,8% faţă de perioada similară din ...
Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România
Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România
Este deja de notorietate că în China sunt produse cele mai multe mașini din lume, dar știați că japonezii produc de ...