Aproape o cincime dintre pământeni utilizează o reţea de socializare

Aproape o cincime dintre pământeni, reprezentând 1,61 miliarde de persoane, au utilizat o reţea de socializare cel puţin o dată pe lună, în acest an - în creştere cu 14% faţă de 2012 -, a anunţat marţi Institutul eMarketer, citat de AFP.
Economica.net - mie, 20 nov. 2013, 13:26
Aproape o cincime dintre pământeni utilizează o reţea de socializare

În acest ritm, numărul utilizatorilor reţelelor de socializare Facebook, Twitter, Instagram, Reddit şi Tumblr ar putea ajunge la 2,33 miliarde până în anul 2017, a precizat Institutul eMarketer într-un comunicat.

Utilizatorii de reţele de socializare sunt deosebit de numeroşi în ţările din nordul Europei. Primul loc este ocupat de Olanda (63,5% din totalul locuitorilor), iar pe poziţiile următoare se află Norvegia (63,3%), Suedia (56,4%), Coreea de Sud (54,4%), Danemarca (53,3%), Statele Unite (51,7%) şi Finlanda (51,3%).

Aceşti utilizatori alcătuiesc un procent majoritar şi în Canada (51,2%) şi în Marea Britanie (50,2%), potrivit acestui studiu, bazat pe date publice furnizate de institute de cercetare şi de agenţii guvernamentale din fiecare ţară.

Cea mai mare creştere a fost observată în India (37,4%), în condiţiile în care în această ţară doar 7,7% din populaţie utilizează reţele de socializare. În Indonezia, procentul utilizatorilor a crescut la 28,7%, iar în Mexic la 21,1%.

Aceste trei ţări figurează printre teritoriile cu o creştere puternică a frecvenţei de utilizare a platformei Facebook, reţeaua cu cel mai mare număr de utilizatori din lume – peste 1 miliard, potrivit cifrelor furnizate de această companie.

Statele Unite, ţara cu cel mai mare număr de utilizatori ai reţelei Facebook (146,8 milioane), riscă să piardă primul loc din acest clasament în faţa Indiei, care cunoaşte o creştere spectaculoasă a numărului de utilizatori.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat miercuri planul de creştere de şase miliarde de euro pentru Balcani anunţat în toamnă, precizând totodată că pentru a beneficia de acest plan ţările ar trebui......
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este ...
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...