1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

News

Arhitecţii solicită CGMB respingerea PUZ-ului pentru pasajul rutier de la Piaţa Presei

Filiala Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din Romania solicită public Consiliului General al Municipiului Bucureşti să respingă PUZ-ul pentru pasajul rutier subteran de la Piaţa presei, considerat inutil funcţional şi fundamental nociv în raport cu zona cea mai importantă a Şoselei Kiseleff, cea care leagă Piaţa Presei Libere cu Piaţa Arcului de Triumf.

26 aug, 2013 | ECONOMICA.net

Peste două zile, pe 28 august, Planul Urbanistic Zonal  (PUZ) al pasajului rutier subteran de la Piaţa Presei urmează să fie supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti. 

Filiala Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România şi-a expus şi motivat cu argumente profesionale (privind atât analiza traficului cât şi protejarea valorilor istorice, culturale şi arhitectural-urbanistice) punctul de vedere în legatură cu acest proiect, pe tot parcursul procesului elaborării şi avizării lui.

OAR: De ce este pasajul rutier subteran inutil funcţional

"Primaria Municipiului Bucureşti nu a acceptat nici una din obiecţiile venite din partea noastră sau a publicului. Deşi utilitatea de principiu a consultărilor pe parcurs şi a dezbaterii publice este de netăgăduit, în practică ea este anulată – şi nu numai în acest caz – de atitudinea ostila a Primăriei Municipiului Bucureşti care, afirmând că "decizia asupra formei finale a proiectului aparţine autorităţilor ce deţin competenta legala", dovedeşte că, de fapt, nu are nici o disponibilitate pentru dialog", se arată într-un comunicat de presă al OAR. 

OAR Bucuresti a prezentat, conform legii, argumentele pentru care consideră că acest proiect nu este oportun pentru dezvoltarea Capitalei, amintind că bugetul anual de peste 1 miliard de euro al Primăriei Capitalei ar putea fi utilizat pentru realizarea altor proiecte, cum ar fi centura Bucureştiului precum şi în numeroase proiecte de consolidare a fondului locativ vechi sau de dezvoltare a spaţiilor publice.

CITEŞTE ŞI Ordinul Arhitecţilor: Pasajele Aviatorilor şi Kiseleff distrug zona - GALERIE FOTO

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO