Armata americană a bombardat poziţii ale Statului Islamic în Siria – Pentagon

Armata americană şi 'partenerii' săi au efectuat pentru prima dată raiduri împotriva poziţiilor deţinute de Statul Islamic în Siria, a anunţat luni Pentagonul, citat de AFP.
Economica.net - mar, 23 sept. 2014, 03:47
Armata americană a bombardat poziţii ale Statului Islamic în Siria - Pentagon

‘Pot confirma că armata americană şi forţele ale naţiunilor partenere desfăşoară o acţiune militară contra teroriştilor ISIS (Statul Islamic) din Siria cu ajutorul avioanelor de vânătoare, bombardierelor şi rachetelor Tomahawk’, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, într-un comunicat.

Peste 20 de combatanţi ai Statului Islamic au fost ucişi în loviturile aeriene ale SUA şi aliaţilor lor de marţi dimineaţă asupra oraşului sirian Raqqa şi a împrejurimilor, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

‘Peste 20 de membri ai Statului Islamic au fost ucişi în loviturile aeriene asupra a două poziţii ale organizaţiei în provincia Raqqa, care au fost complet distruse’, a precizat OSDO, care se bazează pe o reţea de surse civile, medicale şi militare din Siria, scrie Agerpres.

Reuters, care citează acelaşi ONG, relatează despre ‘zeci de răniţi şi ucişi’ în urma primelor lovituri aeriene ale SUA şi aliaţilor asupra poziţiilor SI.

Pentagonul a anunţat anterior că SUA şi ţările partenere au executat primele lovituri aeriene asupra unor ţinte care au vizat Statul Islamic în Siria.

‘Pot confirma că armata americană şi forţe ale naţiunilor partenere desfăşoară o acţiune militară contra teroriştilor ISIS (Statul Islamic) din Siria cu ajutorul avioanelor de vânătoare, bombardierelor şi rachetelor Tomahawk’, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, într-un comunicat.

Un oficial american a declarat sub acoperirea anonimatului că ar mai fi implicate Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania şi Bahrein, deşi nu se ştie exact ce rol a avut fiecare stat în operaţiunea militară. De asemenea, Qatarul a jucat un rol logistic în loviturile aeriene.

În oraşul Raqqa se află sediul central al Statului Islamic, iar televiziunea siriană de stat a anunţat că SUA l-au informat pe reprezentantul ONU în Siria luni că ţinte ale SI vor fi vizate de tiruri aeriene în localitatea aflată la 400 km nord-est de Damasc.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...