Armata americană a bombardat poziţii ale Statului Islamic în Siria – Pentagon

Armata americană şi 'partenerii' săi au efectuat pentru prima dată raiduri împotriva poziţiilor deţinute de Statul Islamic în Siria, a anunţat luni Pentagonul, citat de AFP.
Economica.net - mar, 23 sept. 2014, 03:47
Armata americană a bombardat poziţii ale Statului Islamic în Siria - Pentagon

‘Pot confirma că armata americană şi forţele ale naţiunilor partenere desfăşoară o acţiune militară contra teroriştilor ISIS (Statul Islamic) din Siria cu ajutorul avioanelor de vânătoare, bombardierelor şi rachetelor Tomahawk’, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, într-un comunicat.

Peste 20 de combatanţi ai Statului Islamic au fost ucişi în loviturile aeriene ale SUA şi aliaţilor lor de marţi dimineaţă asupra oraşului sirian Raqqa şi a împrejurimilor, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

‘Peste 20 de membri ai Statului Islamic au fost ucişi în loviturile aeriene asupra a două poziţii ale organizaţiei în provincia Raqqa, care au fost complet distruse’, a precizat OSDO, care se bazează pe o reţea de surse civile, medicale şi militare din Siria, scrie Agerpres.

Reuters, care citează acelaşi ONG, relatează despre ‘zeci de răniţi şi ucişi’ în urma primelor lovituri aeriene ale SUA şi aliaţilor asupra poziţiilor SI.

Pentagonul a anunţat anterior că SUA şi ţările partenere au executat primele lovituri aeriene asupra unor ţinte care au vizat Statul Islamic în Siria.

‘Pot confirma că armata americană şi forţe ale naţiunilor partenere desfăşoară o acţiune militară contra teroriştilor ISIS (Statul Islamic) din Siria cu ajutorul avioanelor de vânătoare, bombardierelor şi rachetelor Tomahawk’, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, într-un comunicat.

Un oficial american a declarat sub acoperirea anonimatului că ar mai fi implicate Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania şi Bahrein, deşi nu se ştie exact ce rol a avut fiecare stat în operaţiunea militară. De asemenea, Qatarul a jucat un rol logistic în loviturile aeriene.

În oraşul Raqqa se află sediul central al Statului Islamic, iar televiziunea siriană de stat a anunţat că SUA l-au informat pe reprezentantul ONU în Siria luni că ţinte ale SI vor fi vizate de tiruri aeriene în localitatea aflată la 400 km nord-est de Damasc.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...