Aspiratoarele cresc cu 50% profitul Electroargeş la 9 luni, mai mare ca în tot anul trecut

Electroargeş Curtea de Argeş a obţinut un profit net de câte un milion de lei pentru fiecare din primele 9 luni ale anului, mai mult decât în tot anul trecut, mai ales pe seama aspiratoarelor sunt vândute în Germania sub marca nemţilor de la Kaercher.
Adrian N. Ionescu - mie, 14 nov. 2012, 10:22
Aspiratoarele cresc cu 50% profitul Electroargeş la 9 luni, mai mare ca în tot anul trecut

Cifra de afaceri a producătoarei de electrocasnice Electroargeş din Curtea de Argeş (simbol bursier ELGS) a crescut cu circa 10 % până la 105,5 milioane de lei.

Incubatoarele de ouă exportate în Moldova, Italia, Libia şi Spania au contribuit de asemenea la creşterea profitului, cum au făcut-o şi anul trecut, când ELGS a câştigat net peste 7 milioane de lei.

„Societatea a reuşit să-şi consolideze cooperarea cu firma Kaercher (Germania), prin punerea în fabricaţie a 9 variante noi de aspiratoare de uz casnic şi bricolaj şi 6 variante din gama aspiratoarelor profesionale, ajungând la un nivel al cifrei de afaceri medii de 1,82 milioane de euro pe lună pe această relaţie“, se spunea în raportul companiei pe Semestrul 1 trimis la Bursa de Valori Bucureşti.

Profitul net din acest an ar fi fost şi mai mare dacă nu s-ar fi înregistrat „alte cheltuieli financiare “ de aproape 2 milioane de lei.

Compania este controlată de controversatul om de afaceri Cătălin Chelu, cunoscut pe piaţă pentru practica de a folosi ca vehicule de investiţii firmele pe care le controlează.

Electroargeş a cumpărat circa 4 % din acţiunile Artego Tg. Jiu (ARTE), în lunile iulie şi august, care au costat circa 2 milioane de lei, potrivit preţurilor de piaţă.

De altfel, CNVM, autoritatea pieţei de capital, l-a amendat în septembrie, pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, şi pe alţi 4 parteneri ai acestuia, cu câte 100.000 de lei, pentru că nu au respectat legea şi nu făcut oferta publică de preluare obligatorie a Electroargeş, chiar dacă controlează peste 33% din acţiuni.

De asemeni, CNVM a dispus prelungirea cu 2 săptămâni a opririi de la tranzacţionare a unui pachet de peste 18,8 milioane de acţiuni ale Electroargeş Curtea de Argeş (circa 30% din total). Acţiunile respective au rezultat dintr-o majorare de capital contestată în instanţă de un alt cunoscut investitor la Bursă, Tudor Dumitru.

Competitorul lui Chelu este un alt mare investitor indicidual pe piaţa de capital, Tudor Dumitru, care neparticipând la majorarea de capital contestată, şi-a diminuat participaţia până sub 10% .

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...