Aspiratoarele cresc cu 50% profitul Electroargeş la 9 luni, mai mare ca în tot anul trecut

Electroargeş Curtea de Argeş a obţinut un profit net de câte un milion de lei pentru fiecare din primele 9 luni ale anului, mai mult decât în tot anul trecut, mai ales pe seama aspiratoarelor sunt vândute în Germania sub marca nemţilor de la Kaercher.
Adrian N. Ionescu - mie, 14 nov. 2012, 10:22
Aspiratoarele cresc cu 50% profitul Electroargeş la 9 luni, mai mare ca în tot anul trecut

Cifra de afaceri a producătoarei de electrocasnice Electroargeş din Curtea de Argeş (simbol bursier ELGS) a crescut cu circa 10 % până la 105,5 milioane de lei.

Incubatoarele de ouă exportate în Moldova, Italia, Libia şi Spania au contribuit de asemenea la creşterea profitului, cum au făcut-o şi anul trecut, când ELGS a câştigat net peste 7 milioane de lei.

„Societatea a reuşit să-şi consolideze cooperarea cu firma Kaercher (Germania), prin punerea în fabricaţie a 9 variante noi de aspiratoare de uz casnic şi bricolaj şi 6 variante din gama aspiratoarelor profesionale, ajungând la un nivel al cifrei de afaceri medii de 1,82 milioane de euro pe lună pe această relaţie“, se spunea în raportul companiei pe Semestrul 1 trimis la Bursa de Valori Bucureşti.

Profitul net din acest an ar fi fost şi mai mare dacă nu s-ar fi înregistrat „alte cheltuieli financiare “ de aproape 2 milioane de lei.

Compania este controlată de controversatul om de afaceri Cătălin Chelu, cunoscut pe piaţă pentru practica de a folosi ca vehicule de investiţii firmele pe care le controlează.

Electroargeş a cumpărat circa 4 % din acţiunile Artego Tg. Jiu (ARTE), în lunile iulie şi august, care au costat circa 2 milioane de lei, potrivit preţurilor de piaţă.

De altfel, CNVM, autoritatea pieţei de capital, l-a amendat în septembrie, pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, şi pe alţi 4 parteneri ai acestuia, cu câte 100.000 de lei, pentru că nu au respectat legea şi nu făcut oferta publică de preluare obligatorie a Electroargeş, chiar dacă controlează peste 33% din acţiuni.

De asemeni, CNVM a dispus prelungirea cu 2 săptămâni a opririi de la tranzacţionare a unui pachet de peste 18,8 milioane de acţiuni ale Electroargeş Curtea de Argeş (circa 30% din total). Acţiunile respective au rezultat dintr-o majorare de capital contestată în instanţă de un alt cunoscut investitor la Bursă, Tudor Dumitru.

Competitorul lui Chelu este un alt mare investitor indicidual pe piaţa de capital, Tudor Dumitru, care neparticipând la majorarea de capital contestată, şi-a diminuat participaţia până sub 10% .

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Aeroportul Internațional Galați – Brăila: A fost desemnat câștigătorul contractului pentru studiul de fezabilitate
Aeroportul Internațional Galați – Brăila: A fost desemnat câștigătorul contractului pentru studiul de fezabilitate
Marți, 6 decembrie, a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construirii Aeroportului Internațional Galați, conform informațiilor din SEAP.......
Macron respinge polemicile declanșate de declarația sa privind garanțiile de securitate care ar trebui acordate Rusiei
Macron respinge polemicile declanșate de declarația sa privind garanțiile de securitate care ar trebui acordate Rusiei
Preşedintele francez Emmanuel Macron a respins marţi orice fel de polemică "acolo unde ea nu există", după afirmaţiile ...
Cel mai mare contract semnat de Aeroporturi București în ultimii zece ani. Austriecii de la Porr Construct primesc 308 milioane de lei pentru creșterea capacității operaționale
Cel mai mare contract semnat de Aeroporturi București în ultimii zece ani. Austriecii de la Porr Construct primesc 308 ...
Porr Construct şi-a adjudecat un contract în valoare de aproape 308 milioane de lei, pentru creşterea capacităţii operaţionale ...
Consiliul Concurenței a început o investigație care vizează zona drepturilor de autor
Consiliul Concurenței a început o investigație care vizează zona drepturilor de autor
Consiliul Concurenței a declanșat o anchetă sectorială cu privire la exercitarea, administrarea și utilizarea drepturilor ...