1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

News

Atac speculativ la acţiunile Transgaz. Preţul a scăzut cu 3,55% la bursă

Preţul acţiunilor Transgaz (TGN) a scăzut, ieri, până la 190 de lei / titlu, după anunţul preţului la care s-a adjudecat oferta de vânzare a pachetului de 15% al statului. Ulterior scăderea s-a ameliorat puţin, dar doar pentru puţină vreme.  Preţul din ofertă este cu până la circa 11% mai mic. „Speculaţiile abia încep şi vor fi mai substanţiale după ce vor intra în piaţă acţiunile alocate în ofertă“, a declarat Mihai Mureşian, broker la Intercapital Invest, pentru ECONOMICA.NET

17 apr, 2013 | | ECONOMICA.net

Chiar şi după scăderea de 3,55%, preţul de piaţă al acţiunilor TGN mai asigură un randament speculativ între şi 6,1% şi 11,7%, în funcţie de categoria de investitori participanţi la ofertă.

„Speculaţiile abia au început şi volumul lor este încă firav (1800 de acţiuni la ora 11.32, sub 3000 la ora 15.00,  n.r.). Vor fi mai substanţiale după ce vor fi alocate acţiunile din ofertă şi acţiunile cumpărate vor intra în piaţă“, a declarat Mihai Mureşian, director de tranzacţii la casa de brokeraj Intercapital Invest, pentru ECONOMICA.NET

Ulterior adîncimea scăderii s-a ameliorat până la -3,3%, dar a revenit la -3,55% după amiază.

Pentru micii investitori, cărora li s-a alocat un pachet de 7% din titlurile scoase la vânzare  şi au subscris cu un discount de 3-5%, preţul a fost stabilit la 173,63 lei şi respectiv la 170,05 lei, în funcţie de zilele în care au subscris (discountul maxim a fost aplicat subscrierilor din primele trei zile).

Investitorii mici care au subscris în cadrul ofertei au vândut în câştig cu 9,4 până la 11,7%, din diferenţa dintre preţul de piaţă şi cel la care li se vor atribui acţiunile din ofertă.

Pentru ceilalţi investitori a fost stabilit  preţul de 179 lei, conform regulilor stabilite în prospectul ofertei, dar este foarte probabil că puţini dintre investitorii instituţionali sunt fonduri speculative.

Chiar şi aşa, „o mare parte din investitorii de retail, cărora li s-au rezervat 15% din volumul ofertei, vor fi tentaţi să speculeze. Este vorba de aproape 265.000 de acţiuni. O mare parte din acestea sunt susceptibile pentru speculaţii“, estimează Mihai Mureşian.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO