1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Atacul din Manila: Autorităţile filipineze susţin că nu a fost comis de Statul Islamic

Autorităţile filipineze au declarat sâmbătă că nu l-au identificat încă pe bărbatul înarmat care a atacat vineri un complex de cazinouri în capitala Filipinelor, ucigând 37 de oameni, dar au respins revendicarea conform căreia bărbatul ar fi fost un terorist afiliat grupării jihadiste Statul Islamic (SI), informează agenţia de presă DPA.

03 iun, 2017 | Agerpres

Martori şi investigatori l-au descris pe suspectul care a comis atacul asupra Resorts World Manila ca fiind un bărbat înalt, de tip caucazian (alb), vorbind engleza şi având conformaţia unui soldat.

"Poate că ei (membrii grupării SI) au revendicat atentatul, însă potrivit evidenţelor noastre el nu a fost comis de un membru al grupării", a subliniat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Ernesto Abella, într-un comunicat dat publicităţii la Radioul public. "Nu este adevărat că incidentul a fost un act terorist", a adăugat el.

Statul Islamic (SI) a revendicat vineri responsabilitatea pentru atacul ce a avut loc în complexul de cazinouri din Manila. ''Combatanţi ai Statului Islamic au întreprins atacul din Manila, în Filipine, ieri'', a susţinut Amaq într-un comunicat pe reţelele sociale, părând să confirme o informaţie a centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste, SITE, care a citat un membru al SI ce dădea asigurări că atacul a fost comis de ''lupi singuratici'' ai organizaţiei.

Statul Islamic a declarat că atentatul a fost comis de un atacator sinucigaş al cărui nume de război jihadist era Abu al-Kheir din Arhipelag, sugerând că era din Filipine.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO