Atenţionări MAE despre condiţiile meteo Ungaria, Serbia şi Croaţia. Unde puteţi găsi informaţii utile

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei, Serbiei şi Croaţiei  cu privire la condiţiile meteo din aceste regiuni.
Economica.net - sâm, 27 dec. 2014, 20:22
Atenţionări MAE despre condiţiile meteo Ungaria, Serbia şi Croaţia. Unde puteţi găsi informaţii utile

Unde puteţi găsi informaţii utile dacă veţi călătorii în această perioadă:

www.mae.ro

http://www.mae.ro/travel-alerts

http://www.mae.ro/taxonomy/term/3178

http://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/

http://www.meteoalarm.rs/eng/meteo_alarm.php?mă_datum=2014-12-28

http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=511&Itemid=210

http://www.hak.hr/en

http://www.portauthority.hr

http://www.ccaa.hr

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil şi tabletă ‘Călătoreşte în siguranţă’, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare ‘Un SMS îţi poate salva viaţa!’ şi prin consultarea ‘Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014’ disponibil pe întreagă perioada a sărbătorilor.

MAE: Atenţionare de călătorie – condiţiile meteorologice din Ungaria
     
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei cu privire la o atenţionare de călătorie emisă de către Inspectoratul ungar de meteorologie care este în vigoare până la 28 decembrie 2014, ora 00.00.

Începând cu seara zilei de 27 decembrie 2014, se vor înregistra ninsori şi viscol în zonele situate la vest de Dunăre, unde stratul de zăpadă poate depăşi 15 cm, precum şi în Câmpia de Sud. La Budapesta şi în judeţele situate în nordul Capitalei, ninsorile vor fi uşoare şi temporare şi vor înceta în cursul zilei de duminică. Vântul se va accentua în dimineaţa zilei de duminică, atingând şi cote de până la 70 km/h, informează un comunicat de presă al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc cu autovehiculele personale să adapteze viteza la condiţiile meteorologice şi de drum în judeţele Vas, Zala, Hajdu-Bihar şi Szabolcs-Szatmar-Bereg, unde ninsorile au format deja un strat de câţiva centimetri de zăpadă. De asemenea, se recomandă prudenţă şi pe parcursul călătoriilor în Kormend, Zalaegerszeg, Keszthely şi Nyirbator. Pe rază oraşului Kiskoros drumurile sunt alunecoase.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Ungariei să consulte pagina de internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate, precum şi alte site-uri de specialitate (http://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/).

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil şi tabletă ‘Călătoreşte în siguranţă’, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare ‘Un SMS îţi poate salva viaţa!’ şi prin consultarea ‘Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014’ disponibil pe întreagă perioada a sărbătorilor, , scrie Agerpres..

MAE: Atenţionare de călătorie – condiţiile meteorologice din Serbia
     
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Republicii Serbia cu privire la o atenţionare de călătorie emisă de către Institutul de Meteorologie şi Hidrologie pentru perioada 28-29 decembrie 2014 în ceea ce priveşte intrarea în vigoare a unui cod roşu de ninsori, precum şi a unui cod galben de vânt puternic valabil în special în estul ţării.

Cetăţenii români care călătoresc sau tranzitează teritoriul Republicii Serbia în intervalul menţionat sunt sfătuiţi să conducă prudent, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să aibă autovehiculele echipate cu cauciucuri de iarnă şi să respecte limitele de viteză impuse de autorităţile locale, se arată într-un comunicat al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Republicii Serbia să consulte pagina de internet www.mae.ro pentru informaţii actualizate, precum şi site-uri de specialitate atât cu privire la prognoza meteo (http://www.meteoalarm.rs/eng/meteo_alarm.php?mă_datum=2014-12-28) cât şi la starea drumurilor (http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=511&Itemid=210).

Avertisment MAE Croaţia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe românii care se află sau se deplasează pe teritoriul Croaţiei, de duminică până miercurea viitoare, de răcirea puternică a temperaturilor însoţită de ninsori abundente şi vânt puternic.

Potrivit unui comunicat al MAE remis AGERPRES, începând de duminică regiunea capitalei Zagreb, precum şi partea centrală a ţării se află sub avertizare meteorologică Cod portocaliu de ninsoare, aşteptându-se formarea unui strat de zăpadă de până la 50 de cm.

Pentru regiunea Split – Knin, pe coasta dalmată, s-a emis o atenţionare cod roşu de ninsoare abundentă şi cod portocaliu de vânt puternic. Sub avertizare meteorologică cod galben de ninsori şi vânt se află regiunea Istria (nord-vest) şi Slavonia (nord-est).

Totodată, pentru zona de sud a Dalmaţiei – regiunea Dubrovnik s-a emis Cod portocaliu de vânt. Se aşteaptă ca pe timpul nopţii să se înregistreze temperaturi de până la -20 de grade Celsius.

MAE le recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Croaţia ca, înainte de a pleca la drum, să consulte paginile de internet ale Ministerului Afacerilor Externe – http://www.mae.ro, Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Pentru evitarea eventualelor probleme se recomandă ca autovehiculele să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă şi, cu precădere în cursul nopţii, să existe provizii suficiente de combustibil şi alimente.

MAE reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile oferite prin intermediul aplicaţiei pe telefonul mobil şi tabletă ‘Călătoreşte în siguranţă’, a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare ‘Un SMS îţi poate salva viaţa!’ şi prin consultarea ‘Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014’ disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...