Atrium European Real Estate iese din România şi vinde Militari Shopping Center pentru 95 de milioane de euro

Atrium European Real Estate Limited a anunţat printr-un comunicat de presă că a ajuns la un acord pentru vânzarea centrului comercial MIlitari pentru suma de 95 de milioane de euro, cu 9% mai mult faţă de valoarea contabilă înregistrată la sfârşitul lui decembrie 2017. Compania se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată la sfârşitul celui de-al treilea trimestru din acest an. Cumpărătorul este fondul de investitiţii din Africa de Sud, MAS REI, iar tranzacţia a fost intermediată de JLL. 
Andrada Ghira - vin, 27 apr. 2018, 08:05
Atrium European Real Estate iese din România şi vinde Militari Shopping Center pentru 95 de milioane de euro

Atrium European Real Estate iese de pe piaţa din România prin vânzarea singurului activ pe care îl deţine, centrul comercial Militari Shopping Center. Compania a anunţat acum oficial că a ajuns la un acord pentru vânzarea activului cu 95 de milioane de euro. La începutul acestui an, Capital.ro a relatat că mallul a fost scos la vânzare. 

Vânzarea singurului centru comercial de pe plan local face parte din strategia Atrium de a-şi echilibra portofoliul, atât geografic, către Polonia, Republica Cehă, economii puternice din Europa Centrală, cât şi pe clase de activem mai mare şi cu o poziţionare mai bună în centre urbane puternice, se mai arată în comunicatul companiei. 

Cumpărătorul este fondul de investiţii MAS REI din Africa de Sud, care are un parteneriat pe piaţa locală cu cei de la Prime Kapital pentru dezvoltarea mai multor centre comerciale, dar şi proiecte rezideţiale. 

Anunţul vine la scut timă după ce compania a anunţat finalizarea tranzacţiei de vânzare a 19 proprietăţi din Ungaria şi repoziţionarea portofoliului din Republica Cehă prin vânzarea participaţiei deţinute într-un centru comercial din Brno. 

La începutul acestei luni, Atrium a semnat un acord pentru vânzarea Atrium Saratov din Slovacia pentru suma de 10,3 milioane de euro, cu 9% peste valoarea contabilă a activului, iar compania se aşteaptă ca această tranzacţie să fie îngheiată în curând. Ca rezultat al acestor vânzări, portofoliul Atrium în Polonia şi Republica Cehă va creşte la 81% din valoarea totală investită. 

„Vânzarea Atrium Militari, singurul nostru activ din România, reprezintă un alt pas important în strategia noastră de a reevalua portofoliul spre centre de retail de înaltă calitate în locaţii urbane puternice, din inima comunităţilor. Această vânzare, împreună cu recenta vânzare din Ungarea, ne oferă o pondere sporită a proprietăţilor din Polonia şi Republica Cehă, unde avem o masă critică semnificativă, şi suntem mai bine plasaţi să beneficiem de aceste economii”, spune Liad Barzilai, CEO Atrium Group. 

Militari Shopping Center are 52 de magazine şi dispune de 2.492 de locuri de parcare. Principalii retaileri care funcţionează în acest centru comercial sunt Auchan, Praktiker, Decathlon, World Class, C&A, H&M, New Yorker, Altex, Hervis, LC Waikiki şi Takko.

Atrium European Real Estate a cumpărat în 2004 prima fază a proiectului din Militari, dezvoltat de belgienii de la Liebrecht&wooD, în urma unei tranzacţii de circa 20 milioane de euro. Atunci, centrul comercial avea o suprafaţă închiriabilă de 10.800 mp, iar Atrium a alocat 67 de milioane de euro pentru extinderea lui. 

Înainte de criză, Atrium avea în plan şi dezvoltarea a altor trei centre comerciale la Arad, Constanţa şi Focşani, acolo unde deţinea terenuri. 

Acţionarul majoritar al Atrium European Real Estate este grupul de investitori israelieni Gazit-Globe, care a preluat în 2008 compania, la acea dată Meinl European Land, şi a redenumit-o. Gazit-Globe este unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din Israel, cu un portofoliu de 130 de proprietăţi, răspândit în 13 ţări, evaluat la 10 mld

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...