Au fost lansate primele capsule cu cafea de specialitate produse în România

Prăjitoria de Cafea Olivo Coffee Roasters a anunțat luni prin intermediul unui comunicat că a lansat, în premieră națională, primele capsule cu cafea de specialitate produse în România. Capsulele, realizate în Cluj-Napoca, sunt biodegradabile și compostabile, compatibile cu aparatele de cafea care folosesc capsule de dimensiuni mici. 
Economica.net - lun, 07 dec. 2020, 15:02
Au fost lansate primele capsule cu cafea de specialitate produse în România

Potrivit producătorilor, o astfel de capsulă conține 6,5 grame de cafea cu un timp de infuzie de 12 – 14 secunde și un gramaj de 17 ml de cafea în ceașcă. Cu prețuri pornind de la 26,60 de lei pentru un set de 14 capsule, această nouă formă de servire a cafelei de specialitate le oferă tuturor iubitorilor de cafea posibilitatea de a se bucura de experiența unei cafele de specialitate, din confortul propriei locuințe. Fiecare capsulă este dozată cu cafea proaspăt prăjită și măcinată. Aparatul care produce capsulele macină doza de cafea necesară pentru a crea fiecare capsulă pe loc, chiar înainte de a fi sigilată, păstrând, astfel, compușii care oferă aromă cafelei. Spre deosebire de alte produse de pe piață, sigiliul capsulelor produse la Cluj are dublu rol – atât de sigilare, cât și de filtrare a cafelei.

„Pentru consumatorii de cafea, capsulele au fost, în mod tradițional, un compromis: confort mai mare, dar o calitate mai scăzută și un impact mai slab asupra mediului înconjurător. Produsele noastre mențin nivelul de comoditate dorit de consumator, oferindu-i totodată un gust de calitate și o soluție ecologică de ambalare”, a declarat Marius Nica, Head Roaster Olivo Coffee Roasters.

Potrivit acestuia, un alt aspect care diferențiază capsulele produse de Prăjitoria Olivo Coffee Roasters este faptul că extracția cafelei e mai lentă, tocmai pentru ca apa să aibă timp să extragă compușii aromatici. Practic, tehnologia folosită permite măcinarea proaspătă, încapsularea pe loc, modificarea măcinării pentru fiecare tip de cafea în parte, specific în funcție de origine, varietate și prăjire.

Dublarea cifrei de afaceri și creșteri semnificative ale vânzărilor online

În ciuda unui context dificil pentru industria HoReCa, prăjitoria clujeană reușește să încheie anul acesta cu o cifră de afaceri de aprox. 400.000 de euro, dublu față de anul anterior. Totodată, vânzările magazinului online au înregistrat creșteri cu peste 500% în acest an față de 2019.

„Numărul de comenzi online a fost constant pe parcursul anului, excepție făcând lunile aprilie și noiembrie, când cifrele au depășit media lunară. Odată cu numărul comenzilor a crescut și valoarea acestora, iar cele mai comandate cafele de specialitate în acest an fost Roasters Blend, Ethiopia, Costa Rica. De asemenea, abonamentele de cafea au fost printre cele mai solicitate servicii din acest an”, a completat Marius Nica.

Reprezentanții Olivo Coffee Roasters afirmă că cele mai multe dintre comenzile plasate online au fost expediate în Cluj-Napoca, București, Timișoara și Brașov.

 

Despre Olivo Coffee Roasters

Prăjitoria de cafea Olivo Coffee Roasters a fost înființată în anul 2012, fiind prima prăjitorie de cafea de specialitate din Transilvania. Compania susține cu mândrie comunitatea de home barista românească, oferind echipamente pentru prepararea cafelei, boabe proaspăt prăjite și sfaturi pentru utilizarea acestora.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...