Au fost publicate Ghidurile Solicitantului pentru măsurile privind investiţiile în ferme şi instalarea tinerilor fermieri

Versiunile consultative ale Ghidului Solicitantului pentru submăsurile 4.1 - Investiţii în exploataţii agricole şi 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri au fost publicate pe paginile de internet ale Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), a anunţat, joi, MADR.
Economica.net - joi, 05 mart. 2015, 14:00
Au fost publicate Ghidurile Solicitantului pentru măsurile privind investiţiile în ferme şi instalarea tinerilor fermieri

Aceste ghiduri stabilesc condiţiile şi criteriile accesării fondurilor europene acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 pentru activităţile prevăzute în aceste forme de finanţare.

‘Ghidurile Solicitantului, publicate pe paginile de internet www.madr.ro şi www.afir.info, pot fi consultate de către potenţialii solicitanţi, pe care îi aşteptăm să formuleze propuneri de modificare şi observaţii. Toate aceste solicitări vor intra în analiza departamentelor de specialitate din cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru a verifica oportunitatea includerii în versiunea finală a Ghidurilor Solicitantului’, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Ghidurile au fost elaborate de către AFIR în colaborare cu MADR în baza consultărilor cu Grupurile de Lucru Agricultură din cadrul Comitetului de Monitorizare al PNDR şi în baza versiunii Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 transmisă Comisiei Europene spre aprobare.

Prin intermediul submăsurii 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole vor primi sprijin financiar nerambursabil investiţiile pentru creşterea competitivităţii exploataţilor agricole în vederea înfiinţării şi modernizării fermelor, în special cele de dimensiuni medii şi asocieri de ferme mici şi medii, inclusiv dotarea cu utilaje şi echipamente performanţe în raport cu structura agricolă actuală.

Prin submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri se acordă fonduri nerambursabile pentru a susţine stabilirea pentru prima dată a tinerilor fermieri ca şefi unici ai unei exploataţii agricole.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi, acestea două măsuri de finanţare vor fi deschise pe 25 martie 2015.

‘Noi suntem pregătiţi să lansăm pe 25 martie, de Buna Vestire (n.r. sărbătoare creştină celebrată în data de 25 martie a fiecărui an) primele sesiuni de depunere de proiecte pe două măsuri, tineri fermieri şi investiţii în ferme, plus cele trei angajamente pe plăţi directe care sunt parte din cererea unică de la APIA: agromediu şi climă, agricultură ecologică şi plăţile pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale. Spre finalul săptămânii o să avem pe site şi ghidurile solicitantului pentru consultare pe ambele măsuri’, a declarat pentru AGERPRES George Turtoi.

România are alocată prin PNDR 2014 – 2020 o sumă totală de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezintă fondurile europene atribuite României, iar 1,347 miliarde de euro reprezintă contribuţia naţională.

Măsura privind investiţiile în ferme are un buget total de 892,32 milioane de euro pentru perioada de programare de 7 ani, inclusiv contribuţia naţională de 134,35 milioane de euro, iar măsura dedicată tinerilor fermieri, aproape 445 milioane de euro, din care 44,5 milioane de euro reprezintă contribuţia naţională.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...