Auchan se pregăteşte de lansarea A2pas în România, lanţul de proximitate al retailerului în Franţa

Grupul francez de retail Auchan se pregăteşte de lansarea unui lanţ de magazine de proximitate în România, sub brandul A2 pas. 
Economica.net - joi, 13 nov. 2014, 22:04
Auchan se pregăteşte de lansarea A2pas în România, lanţul de proximitate al retailerului în Franţa

Groupe Auchan, grupul francez de retail din care face parte Auchan România SA, operatorul lanţului de hipermarketuri cu acelaşi nume, a solicitat Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci din România  (OSIM) înregistrarea mărcii „A 2 Pas”. Acesta ar putea fi un prim pas oficial pe care compania îl face pentru a se extinde pe plan local şi cu divizia de magazine de proximitate. Aceasta în condiţiile în care, A 2 pas este brandul sub care retailerul operează în Franţa un astfel de lanţ de magazine.

Cerearea de înregistrare  la OSIM a fost depusă pe 6 noiembrie anul acesta, descrierea mărcii fiind „gestiunea afacerilor comerciale; prezentare de produse prin mijloace de comunicare în masă, în scopul vânzării cu amănuntul, şi anume promovarea vânzărilor etc”. 

Întrebați despre intențiile de a deschide magazine de proximitate în România sub brandul A 2 Pas, oficialii Auchan România au declarat pentru ECONOMICA.NET faptul că solicitarea de la OSIM a fost făcută la nivel internațional, de către Auchan Group și că Auchan România se concentrează în  momentul de față asupra evoluției lanțului de hipermarketuri.

Cum arată un magazin A 2 pas

A2pas este conceptul de magazin de ultraproximitate dezvoltat de grupul Auchan pentru piaţa din Franţa. A apărut în anul 2011 iar planurile Auchan, cel puţin pentru piaţa din Franţa, sunt pentru 100 de magazine, până în 2016. Auchan dezvoltă reţeaua A2Pas în regim de franciză. În luna mai, existau în Franţa 48 de astfel de magazine, dintre care 30 în zona pariziană.

Magazinele A2Pas au suprafeţe de vâzare cuprinse între 200 şi 500 de metri pătraţi şi se adresează în special clienţilor din oraşe care vor să-şi facă rapid cumpărăturile uzuale lângă casă.

Coincidenţă sau nu, numele A2Pas-La doi Paşi, traducerea din franceză în Română, mai este folosit în România de un mare retailer. Grupul german Metro dezvoltă din 2012, în România, o reţea de magazine de proximitate în franciză care se cheamă chiar aşa: „La Doi Paşi”. Cele două lanţuri de magazine, dacă vor coexista, ar putea avea aceeaşi platformă de achiziţii, întrucât anul acesta cele două grupuri de retail au semnat un parteneriat la nivel internaţional prin care negocierile cu furnizorii multinationali, dar si cumpararea, se vor putea face in comun, pentru produse nealimentare care vor fi revandute de fiecare companie sub propria marca.

Auchan operează în momentul de faţă un lanţ de 31 de hipermarketuri, o parte din ele find preluate de la grupul german Metro, în urma unei tranzacţii parafate anul trecut. Primul magazin Auchan a fost inaugurat pe 7 noiembrie 2006, la București, în cartierul Titan. 

Auchan România a avut, anul trecut, o cifra de afaceri de 4,6 miliarde lei, fara taxe, dublă faţă de 2012, dupa preluarea celor 20 de hipermarketuri Real de la grupul german Metro.

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
Spania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia şi Grecia se numără printre ţările aflate în zona roşie de incidenţă COVID. Franța fost introdusă pe lista roșie în urma creșerii......
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Grupul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu se aşteaptă ca angajaţii săi de tip corporate să revină la ...
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Compania Blue Air a a anunțat prin intermediul unui comunicat că a programat primul zbor direct între Iași și Dublin, ...
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor sanitare
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor ...
Consiliul Constituţional din Franţa a validat joi legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a ...