1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Imobiliare

Austriecii de la Strabag vor să facă apartamente de lux pe Calea Victoriei, pe un teren cumpărat în 2019 cu 12 milioane de euro

Austriecii de la Strabag vor să dezvolte prin intermediul District Development, un proiect rezidențial de lux cu aproximativ 50 de apartamente pe Calea Victoriei lângă Palatul Ghica de pe Calea Victoriei şi vizavi de Palace Casino din Capitală, pe un teren de circa 4.500 mp, cumpărat cu 12 milioane de euro în 2019.

17 noi, 2020 | | ECONOMICA.net

Grupul austriac din construcţii Strabag, cu afaceri de aproape 700 milioane de lei pe piaţa locală anul trecut, vrea să construiască o clădire cu șase  etaje plus trei niveluri în subteran lângă Palatul Ghica de pe Calea Victoriei, prin intermediul companiei District Development, pe care o deține în proporție de 90%, potrivit Termene.ro.

Proiectul va fi realizat, potrivit planului, cu 3S plus P, plus 4 etaje, și etajele 5 şi 6 retrase, la care se adaugă un etaj tehnic, cu o înălţime maximă de 26,5 metri. Potrivit datelor din piaţă, inițial compania de construcții se gândea să facă o clădire de birouri, care se va transforma în proiect rezidențial de lux, care ar putea avea la parter, retail, hotel sau birouri și apartamentele premium la etajele superioare. 

Citește și: Pensiile bazate pe contribuţie: o treime dintre pensionari iau cel mult 1.000 de lei brut; 1% dintre români încasează peste 5.000 de lei brut

Strabag a cumpărat, anul trecut, terenul de pe Calea Victoriei pentru care a plătit circa 12 milioane de euro.

Potrivit documentelor cercetate de Economica.net, proiectul va avea un POT maxim de 65% și un CUT maxim de 3,4. De asemenea, proiectul va include 1.377 mp spații verzi.

Citește și: Cum s-a descurcat economia României prin criza COVID față de cele europene - Analiză

Proiectul va fi înconjurat de clădiri monument istoric, de la Palatul Grădișteanu Ghica, Casa Florescu-Manu, Casa Nenciu, la Casa Niculescu-Dorobanțu sau Casa Spiru Haret. De asemenea, construcția se va afla în apropierea sediului Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități.

În fine, dezvoltatorul își propune să refuncționalizeze și reabiliteze Casa Florescu-Manu pentru a proteja frontul Căii Victoriei. De asemenea, grădina de fațadă  existentă va fi integrată în amenajările peisagere ale terenului ce va fi dezvoltat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO