Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini

Producătorul de autobuze Otokar a depus contestație în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de autobuze electrice în București. Compania din Turcia solicită mai exact clarificarea unei cerințe privind omologarea autobuzului electric ofertat. Amintim că Primăria Capitalei se află la a patra tentativă de a cumpăra autobuze "verzi".
Anemona Andone - sâm, 02 iul. 2022, 13:48
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini

Până la soluționarea contestației, Otokar solicită Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) să dispună suspendarea licitației sau aplicării oricărei decizii luate de Primăria Capitalei.

autobuze contestatie otokar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totodată, producătorul turc cere prelungirea termenului pentru depunerea ofertelor, se mai arată în contestația înregistrată pe 28 iunie la CNSC.

Primăria Capitalei a lansat pe 16 iunie 2022 o nouă licitație pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, după ce precedentele trei tentative au eșuat.

Contractul vizează achiziționarea a 100 autobuze electrice si a infrastructurii de încărcare necesara acestora. Valoarea contractului se ridică la 304,67 milioane de lei, fără TVA.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor era inițial 18 iulie 2022, dar acesta a fost prelungit până pe 28 iulie 2022, conform calendarului actual din SEAP.

Finanţarea se va face din alocaţii bugetare şi/sau din alte fonduri legal constituite cu această destinaţie (fonduri nerambursabile în măsura contractării cererilor de finanţare depuse).

Autobuzele electrice noi, din gama 12 m (12000±350mm), vor avea tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, cu trei uși duble și aer condiționat în salonul de călători, destinate transportului urban de călători în Municipiul București și zona limitrofă.

Furnizorul se obligă să livreze produsele care fac obiectul contractului în termen de 14 luni de la semnarea contractului. Contractul are durata de valabilitate până la data ieșirii din garanție (full warranty) a ultimului autobuz electric livrat.

FOTO: Autobuz electric Otokar e Kent C (sursa: captură YouTube Otokar Polska)

Te-ar mai putea interesa și
Lukaşenko neagă că ar avea de gând să atace Ucraina
Lukaşenko neagă că ar avea de gând să atace Ucraina
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, cel mai apropiat aliat al Kremlinului, a negat vineri că ar avea planuri de a ataca Ucraina, într-o întâlnire cu locuitorii districtului Prujana......
Gazprom taie livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 1 în perioada 31 august – 2 septembrie
Gazprom taie livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 1 în perioada 31 august – 2 septembrie
Livrările de gaz rusesc către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 vor fi întrerupte timp de trei zile, între 31 august ...
Ultimele explozii din spatele liniilor rusești au avut un impact psiholog puternic asupra conducerii moscovite – Ministerul britanic al Apărării
Ultimele explozii din spatele liniilor rusești au avut un impact psiholog puternic asupra conducerii moscovite – Ministerul ...
Recentele explozii care au avut loc mult în spatele liniilor ruseşti în Crimeea au avut un efect psihologic major asupra ...
PSD anunță că susține total inițiativa lui Alexandru Rafila de a înjumătăți banii de consultanță din PNRR
PSD anunță că susține total inițiativa lui Alexandru Rafila de a înjumătăți banii de consultanță din PNRR
Partidul Social Democrat a transmis, vineri, că susţine "total" acţiunea ministrului Sănătăţii care "a înjumătăţit" ...