1EUR = 4.7216 RON | Bucureşti 34 º

News

Automobilele cu ITP expirată nu vor mai avea dreptul să circule. Înmatricularea se suspendă de drept-proiect

Autorităţile instituie măsura de suspendare de drept a înmatriculării pentru autoturismele care au Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

31 iul, 2017 | ECONOMICA.net

“Situaţiile în care se propune producerea suspendării de drept a înmatriculării vizează următoarele: - noul proprietar (cumpărător) nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului; - expirarea / anularea inspecției tehnice periodice a vehiculului”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Suspendarea înmatriculării este o “operaţiune administrativă care constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumul public”.

“Suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului intervine şi la data expirării sau, după caz, a anulării inspecţiei tehnice periodice şi încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică. (…) Autoritatea competentă de înmatriculare, respectiv Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor înregistrează suspendarea înmatriculării în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate. Datele referitoare la suspendare se șterg după 5 ani de la data încetării acesteia.”, scrie şi în proiectul de act normativ.

Aşadar, mare atenţie la data de expirare a Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP), care este trecută pe certificatul de înmatriculare. Dacă ITP, care se face acum din doi în doi ani pentru autoturisme, a expirat, nu veţi mai putea circula cu autoturismul. 

Puteţi citi ataşat proiectul de act normativ

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO